Тибор Иванишевић, голман селекције Србије: Дилеме нема,идемо на СП

Синиша Котараш
Тибор Иванишевић, голман селекције Србије: Дилеме нема,идемо на СП

Београд - Селектор сениорске рукометне репрезентације Србије, Љубомир Обрадовић, објавио је списак од 28 играча на које ће рачунати за утакмице баража за пласман на Свјетско првенство 2019. године, које ће “орлови” играти против селекције Португалије.

Ови мечеви су заказани за 10. јун у Нишу, односно за 14. јун у Повоа де Варизму.

Већина ових играча била је на окупу већ у априлу, када је Србија играла пријатељске утакмице против Њемачке у Лајпцигу и Дортмунду, а на списку позваних су Дарко Арсић, Миљан Пушица, Вукашин Воркапић, Милан Ђукић, Никола Потић, Стефан Вујић, Младен Крсманчић, Никола Црноглавац, Дарко Ђукић, Војислав Брајовић, Светислав Веркић, Живан Пешић, Богдан Радивојевић, Петар Ђорђић, Владимир Јевтић, Немања Илић, Момир Рнић, Вања Илић, Зоран Николић, Младен Шотић, Ђорђе Спасић, Немања Зеленовић, Стеван Сретеновић, Андрија Мађар, Мијајло Марсенић, Дарко Стевановић, Владимир Цупара и Тибор Иванишевић.

Један од позваних је и некадашњи голман бањалучког Борца који сада са великим успјехом чува мрежу данског Скјерна.

- Веома ми је драго што сам се, након априла, поново нашао на списку селектора Обрадовића јер то значи да неко прати и вреднује моје игре у Данској. Увек дајем све од себе, наступ за национални тим је нешто посебно, и надам се да ћу бити и на коначном списку за двобој са Португалијом - истакао је сјајни голман за “Глас Српске”.

Говорећи о предстојећем баражу, Иванишевић је подвукао да је оптимиста у погледу коначног исхода.

- Верујем да можемо да будемо бољи у коначном збиру, али је сигурно да нам неће бити лако. Уосталом, о квалитету Португалије најбоље говори податак да су они у прошлим квалификацијама избацили Пољску. Свакако да заслужују велики респект, али ако ми одиграмо онако како знамо, онда нема дилеме, Србија иде на Светско првенство - закључио је Тибор Иванишевић.

Смјена генерације

Рукометна репрезентација Србије, у односу на селекцију која је наступила на Европском првенству у Хрватској, доживјела је значајне промјене. У саставу “орлова” нема Петра Ненадића, Марка Вујина, Милана Јовановића, Жарка Шешума, Бојана Бељанског, Добривоја Марковића, Немање Обрадовића...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана