Terzić: Zvezdini igrači nisu odbili da igraju za Crnu Goru već protiv nepostojeće države

Agencije
Terzić: Zvezdini igrači nisu odbili da igraju za Crnu Goru već protiv nepostojeće države

Predsjednik Crvene zvezde Zvezdan Terzić odgovorio je prvom čovjeku FS Crne Gore Dejanu Savićeviću na optužbe da je vršio pritisak na određene fudbalere.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević optužio je Zvezdana Terzića da je vršio pritisak na fudbalere Crvene zvezde koji su reprezentativci Crne Gore kako ne bi nastupili za svoj nacionalni tim protiv reprezentacije tzv. Kosova.

Zbog toga mu je Zvezdan Terzić uputio odgovor u kome je naveo da je neigranje protiv tzv Kosova lična odluka tih fudbalera.

“Rekao sam već pre nekoliko dana da ne treba mešati politiku i sport, i da je odluka dvojice igrača Crvene zvezde da ne igraju protiv Kosova njihova lična odluka. Igrači Crvene zvezde nisu odbili da igraju za Crnu Goru, to im je i čast i zadovoljstvo, već su odbili da igraju protiv takozvane države Kosovo i stoje mirno pred himnom i zastavom nepostojeće države Kosovo. Savićević je pre dva meseca posle žreba saznao da će Crna Gora igrati protiv Kosova i znao je da ima selektora i 5 igrača iz Srbije. Tada je kao odgovoran i mudar predsednik trebao da ih sve pozove i pita:”Ljudi da li imate problem da kao građani Srbije igrate protiv Kosova?”. Zašto to tada nije uradio je pitanje za njega. Ne razumem ludilo Dejana Savićevića i njegovo pominjanje moga imena, navijača Crvene zvezde, raznih službi i vlasti u Srbiji jer sve što je izrekao je laž. Stav dvojice igrača Crvene zvezde je stav protiv Kosova a ne stav protiv Crne Gore koju i ja lično i svi u Crvenoj zvezdi i volimo i doživljavamo kao nezavisnu ali bratsku nam državu.

Zašto je Dejan Savićević ovim izjavama sebe stavio u funkciju negativne politike prema Srbiji nije mi jasno, ali neka njemu služi na čast. Crvena zvezda i Srbija su mu dali ime i prezime, ljubav i emociju, i ja iskreno želim da Dejan Savićević i posle ovoga dolazi u Beograd kao veliko ime i ljubimac naših navijača, i bude dočekan kao jedan od najvećih igrača koje je Crvena zvezda ikada imala”, rekao je Zvezdan Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana