Суров реванш за Евролигу – Звезда преко Будућности до Суперкупа

Срна
Суров реванш за Евролигу – Звезда преко Будућности до Суперкупа

Кошаркаши Црвене звезде освојили су први трофеј у сезони пошто су декласирали Будућност за пехар АБА Суперкупа – 89:75.

“Црвено-бијели” су одиграли фантастичну утакмицу у финалу турнира у Лакташима, прегазили ривала ривала и реванширали му се за пораз у прошлосезонском финалу регионалног такмичења.

Тренер Милан Томић је тако на најбољи начин почео у београдском клубу и већ сада је јасно да ће бити највећи фаворити да врате круну, ка ои да могу да нападну трофеј Еврокупа.

Дуел у хали Игокее у Лакташима ријешен је већ у првом полувремену, када су “црвено-бијели” на крилима добре одбране и сјајног шута, затрпали кош ривала. Послије првих 10 минута имали су 12 поена предности, на полувремену је већ било 20+ и Будућност није била ни близу да се врати.

Вођство је у једном тренутку ишло и до 27 разлике за јасну поруку пред почетак нове лигашке сезоне.

Звезда је погодила 12 тројки из 21 покушаја, а најефикасније био је Мухамад Фаје са 14 поена (3-3 за два, 1-3 за три) који је на крају добио искључујућу грешку, док су по 12 додијали Огњен Добрић и Стратос Перпероглу. Занимљиво је да су обојица све своје поене забиљежили ван линије 6,75.

Између њих се убацио центар Маик Цирбес са 13, док је двоцифрени био и Регленд са 10 поена и 7 асистенција.

С друге стране, истакао се Филип Баровића са 19 поена, три поена мање постигао је Данило Николић (у једном тренутку имао серију 4/4 за три), а Ерл Кларк се зауставио на 11.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана