Стратос Перпероглу, кошаркаш Црвене звезде: Суперкупа АБА лиге: Добар први корак, чека нас дуг пут

Милан Зубовић
Стратос Перпероглу, кошаркаш Црвене звезде: Суперкупа АБА лиге: Добар први корак, чека нас дуг пут

Лакташи - Нови трофеј краси витрине Кошаркашког клуба Црвена звезда иако сезона још није ни почела.

“Црвено-бијели” су подигли пехар на другом издању Суперкупа АБА лиге који је увертира за нову сезону, а у финалу су демолирали Бућућност резултатом 89:75, и тако се дјелимично реванширали за пораз у финалу плеј-офа регионалног такмичења прошле сезоне. Љубитељи кошарке имали су прилику да на дјелу виде неку нову Звезду, која је у три дана одиграла двије врхунске партије, уз једну просјечну, и није подсјећала на нека лоша издања из прошле сезоне. Игра није била безидејна као раније, напад је одлично функционисао, поготово шут, док у одбрани има још ствари које би требало поправити. Искусни Стратос Перпероглу, који је стигао овог љета, није имао замјерки на игру током турнира.

- Ово је добар почетак сезоне за нас и све три утакмице смо одиграли јаким интензитетом, баш онако како смо жељели. Добар први корак за нову екипу, али нас чека дуг пут - изјавио је Перпероглу.

Са тренером Миланом Томићем сарађивао је у Олимпијакосу, а он га је желио у свом тиму.

- Нисам много ту, али екипу чине добри момци, мада још правимо хемију. Томића знам одраније, радио сам са њим и причао прије него што сам потписао уговор. Милан разумије игру и има потенцијал да буде велики тренер. Ово је нови старт за њега и треба га подржати - казао је Перпероглу.

Иако је екипа доживјела велике промјене током љета, нови тренер Милан Томић добро је посложио новајлије, тако да ће екипа бити веома озбиљан кандидат за освајање Еврокупа, а не само АБА лиге.

- Ово још није ниво који желим, мора да буде јаче, боље и да концентрација буде боља током свих 40 минута. Имали смо три јаке утакмице, доста смо научили из њих и честитам екипи - рекао је Томић.

За најкориснијег играча турнира проглашен је Мохамед Фаје, који је на три утакмице постигао 38 поена (девет против Олимпије, 15 против Цедевите и 14 у финалу). Поред њега, Перпероглу је са 12 поена завршио сусрет. Двоцифрени су још били Фаје са 14, Маик Цирбес са 13, Огњен Добрић са 12 и Џо Регланд са десет поена. Код пораженог тима Филип Баровић постигао је 19.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана