Српкиње јуре боље мјесто у другом кругу

Агенције
Српкиње јуре боље мјесто у другом кругу

Нант - Рукометашице Србије играће вечерас против Данске (21 час) посљедњу утакмицу прве рунде такмичења на Европском првенству у Француској и покушати да тријумфом пренесу бар два бода у наредну фазу.

Изабранице Љубомира Обрадовића могле би да пренесу и четири поена ако би Пољска савладала Шведску у мечу који ће почети од 18 часова. У случају ремија или побједе Шведске у том сусрету, Србија би борбу за полуфинале започела са два бода. Међутим, уколико би и изгубиле од Данске, и даље би постојала шанса да Српкиње пренесу два поена у наредну фазу, али би онда Пољска морала да савлада Шведску са четири или више голова разлике. Тако би Српкиње у кругу биле испред Швеђанки, које су их у другом колу поразиле након велике борбе (22:21). Иако су имале четири гола предности на полувремену, исхитрене грешке и сјајна Филипа Иден на голу, која је одбранила велики број контранапада, довели су српске рукометашице у позицију да се “ваде” у мечу против Данкиња.

- Мораћемо пуно да трчимо назад, јер Данска гаји сличан стил игре као Шведска. Све је отворено, још бисмо могли да пренесемо све четири бода у главну фазу. Веома је тешко када изгубиш онако као што смо ми у прошлој утакмици. Швеђанке нас нису надиграле, већ је наша реализација била главни разлог пораза. Међутим, то не сме да утиче на нас и све мисли су усмерене ка вечерашњој утакмици - рекла је средњи бек Србије Тамара Радојевић.

Поред утакмица у групи А, данас су на програму и мечеви посљедњег кола у групи Б у којој је такође све отворено. Прво ће рукометашице Русије од 18 часова дочекати Словенију која је у прва два кола уписала два пораза и имаће јако тежак задатак да дође до бодова спаса против Рускиња. које су славиле у своја прва два меча. Послије њих на терен ће домаћин Француска и Црна Гора (21 час), а обје репрезентације су до сада оствариле по побједу и пораз. 

Група А

1. Данска    2        2        0        0        58:50 4

2. Србија    2        1        0        1        54:48 2

3. Шведска 2        1        0        1        51:51 2

4. Пољска  2        0        0        2        47:61 0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана