Србија у четвртфиналу, “делфини” потопили и Русију

Срна
Србија у четвртфиналу, “делфини” потопили и Русију

Барселона - Репрезентације Србије савладала је Русију у мечу другог кола групе Д Европског првенства у Барселони - 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3).

“Делфини” су, послије рутинског тријумфа над Румунијом на отварању (11:5), без већих проблема изашли на крај и са “Зборнајом” и већ послије двије одигране утакмице обезбиједили прво мјесто, односно аутоматски се пласирали у четвртину финала и обезбиједили себи више времена за одмор.

Момци Дејана Савића посљедњи сусрет у групној фази играју у петак од 11 часова, када ће им ривал бити селекција Словачке.

Нису српски момци превише запињали, одиграли су тачно онолико колико им је било потребно, али се мора истаћи да су и Руси одиграли веома добар дуел, свакако најбољи у свим окршајима са српском селекцијом.

Међутим, то је било довољно само да се одрже до полувремена (6:5), да би питање побједника и дефинитивно било ријешено у трећој четвртини када Србија прави серију од 3:0 и дефинитивно прелама меч у своју корист.

По два гола постигли су капитен Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић и Душан Мандић, а у стријелце су се уписали и Душко Пијетловић, Милош Ћук, Стефан Митровић, Немања Вицо и Никола Јакшић.

Раније данас, у истој групи Румунија је победила Словачку 9:5.

Српска селекција по четврти пут узастопно брани златну медаљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана