Србија промашила побједу – Хрватска се извукла у Арени

B92
Србија промашила побједу – Хрватска се извукла у Арени

Рукометаши Србије су у квалификацијама за Европско првенство одиграли неријешено (25:25) против Хрватске у београдској “Штарк арени”.

У мечу пуном преокрета виђена је драма у завршници, а на крају и вјероватно заслужена подјела бодова.

Србија је у посљедњи минут ушла са голом предности, али није успјела да реализује посљедњи напад и дође до тријумфа и сва три бода.

Србија је стегнуто ушла у меч и није успијевала да дође до своје игре у првих десетак минута меча, а Хрватска је повела са 5:2, а српском тиму је било потребно чак 8 минута да дођу до првог поготка.

Ипак, како је вријеме одмицало, тако је и игра “орлова” била боља, а недуго затим се дошло до егала и изједначења од 11:11.

Дејан Милосављев је био одличан на голу током првог полувремена, али је на другој страни бриљирао Дувњак који је предводио листу стрелаца током цијеле утакмице.

Већ до краја првих 30 минута игре изабраници Лина Червара су видјели да ова екипа Србије није оног квалитета са Свјетског првенства раније ове године. Перуничићев састав је играо доста брже и одлучније, а самим тим се на полувријеме отишло у егалу – 13:13.

Друго полувријеме је кренуло истим током којим се прво завршило. Србија је била објективно бољи ривал у Београду и то је резултовало преокретом и првим вођством “орлова” на мечу.

Рукометаши Србије су успјели чак и да дођу до +2, а затим и феноменалне прилике да оду на +3 и можда чак и преломе дуел. Ипак, Воркапић и Немања Илић су промашили “зицере”. Хрвати то нису успјели одмах да казне, али јесу неколико минута касније, када су изједначили на 20:20.

У посљедњих десет минута ушло се у потпуном егалу – било је неријешено, затим је Србија повела, да би се Хрвати за непун минут вратили у вођство, а онда им у истом маниру одговорио Вања Илић.

Посљедњи минут био је препун неизвијесности. Србија је имала осугиран бод јер је у исти ушла са голом предности, али је Лино Червар искористио тајм-аут, нацртао добру акцију и успио да гостима омогући сигурну позицију за изједначење.

На сату је остало још мало времена, довољно за акцију, али је она одрађена катастрофално и уопште не како ју је Перуничић замислио. Кукић је шутирао из лоше позиције, па су бодови остали подијељени, уз коначних 25:25.

Реванш меч, који ће се одиграти у оквиру петог кола квалификација за Европско првенство, на програму је у недјељу у Задру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана