Србија добила Нигерију

B92
Србија добила Нигерију

Репрезентација Србије савладала је селекцију Нигерије у Лондону у склопу припреме за Свјетско првенство. – 2:0 (0:0).

'Орлови' су одиграли веома добар меч и потпуно заслужено савладали 'Супер Орлове', што се може испоставити веома важним пред Мундијал на лјето, посебно послије пораза од Марока прошлог петка у Торину (2:0).

Оба поготка за екипу Младена Крстајића постигао је Александар Митровић, у 68. и у 81. минуту, послије одличних асистенција Филипа Костића.

За разлику од дуела са Мароканцима, али и у нешто другачијем саставу, српски тим кренуо је офанзивно од самог старта, држао је лопту у својим ногама и заиста дјеловао као тим, па је већ у уводним минутима почео и да ређа шансе.

Први је и запретио јунак Митровић, снажним ударцем са ивице казненог послије осам минута игре, али је талентовани голман афричког састава Франсис Узохо показао да је расположен за игру.

Наставила се игра у истом, високом ритму – Нигеријци узвраћају преко Виктора Мозеса, Владимир Стојковић се истиче одличном интервенцијом, а већ у слиједећем нападу поново Митар, сада због неодлучности, не успијева да крунише маестрално додавање Душана Тадића 'штиклом' иза леђа.

Центарфору Фулама се велики напор исплатио у 14. минуту, када је успио да се избори и главом пошаље лопту преко линије, али то није видио Крег Посон, односно његов помоћник, па Србији није признат чист гол.

До одласка на одмор, најбољу прилику у првом дијелу меча за 'Орлове' пропушта Душан Тадић, послије центаршута Антонија Рукавине, када се још једном истиче двадесетогодишњи Узохо.

С друге стране, далеко боље прилике у финишу имали су Нигеријци, али оба пута после великих пропуста нашег тима. Најприје је капитен Александар Коларов у послједњи час спречио Алекса Ивобија да, највјероватније, закуца лопту у мрежу са петерца, док Рукавина 'чисти' ситуацију на неколико метара од линије послије неопрезног фаула Бранислава Ивановића.

Није Крстајић ништа мијењао на полувремену, а није било промјене ни у приступу Србије. Сада је Филип Костић предњачио у атацима, али смо на водећи гол ипак морали да сачекамо до 68. минута.

Невјероватно упорни и агилни МИтровић успијео је да се избори за лопту на ивици казненог, поред двојице чувара, и дотури је до Костића на страну, овај му је одмах вратио на петеац, а Александар лијепим волеј ударцем затресао мрежу за славље српске дијаспоре у Лондону.

Поред нападачког менталитета и течне игре на половини ривала, оно што може да радује јесте и чињеница да су фудбаисрб наставили да контролишу дешавања на терену и пошто су повели, а као продукт свега дошла је још једна сјајна акција и потврда заслуженог тријумфа.

Међутим, непосредно прије него што је постављен коначан резултат, по ко зна који пут, неопрезност и 'јефтина' грешка могли су да Србију коштају побједе.

Лоше су били постављени српски играчи, Ивановић није успио да се избори са Одеоном Игалом, што је овај умало искористио да готово са земље затресе мрежу, али лопта качи  чувара мреже и некако одлази преко пречке.

Казна је стигла у 81. минуту, послије дивне акције у четири потеза. Александар Коларов је извео аут, Тадић сачувао лопту и дотурио је до захухталог Костића који је у прави час 'заврће' ка пеналу – гдје натрчава Митровић и рутински погађа мрежу за тачку на лондонском 'Хајву'.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана