Спонзор даје име стадиону

Глас Српске
Спонзор даје име стадиону

Београд - Након што је коначно утврђено власништво над стадионом на Топчидерском брду, у Фудбалском клубу Партизан већ размишљају о сљедећим корацима, а један од њих је могућност промјене имена (некада се звао Стадион ЈНА, сада Стадион Партизана).

Челници “црно-бијелих” најавили су реконструкцију, а по ријечима потпредсједника клуба Владимира Вулетића, све се више размишља о томе да се име стадиона брендира. Тако, рецимо, у Енглеској Арсенал игра на стадиону “Емирејтс”, Манчестер сити на “Итихаду”, минхенски Бајерн на “Алијанц арени”... Тај модел пословања се зове “нејминг рајтс” (право на име).

- Покушаћемо да брендирамо име стадиона. Већ преговарамо са француским фирмама, чак и неким из Кине које су расположене за тако нешто - рекао је Вулетић.

Ово се, можда, неће допасти дијелу навијача Партизана, који траже да се стадион назове по некој од легенди клуба, какав је Драган Манце, али је неопходно. Упоредо са овим планом, теку и припреме за реконструкцију.

- Опсежно ћемо учествовати у реконструкцији стадиона. За потпуну обнову, објекат који је достојан и Лиге шампиона, потребно је од десет до 15 милиона евра. Држава има став да би Црвена звезда и Партизан као највећи клубови могли добити тај новац, али нећемо седети скрштених руку - истакао је Вулетић.

Партизан је 2007. године имао готов пројектни модел за реконструкцију стадиона са завршеном финансијском конструкцијом. “Гурао” га је некадашњи генерални секретар Партизана Жарко Зечевић.

- Онда се исте године догодила тужба министарства. Да ли је то случајно? Нисам сигуран, мислим да није. Кореспондирало је са неким намерама да се Партизану одузме шанса за реконструкцију - додао је Вулетић.

Повратак Георгијевића

Досадашњи нападач Ференцвароша Дејан Георгијевић вратио се у Партизан, клуб у коме је поникао. Он је дошао на позајмицу с правом откупа, а с циљем да појача конкуренцију у нападу, гдје су само Немања Николић и први стријелац екипе Рикардо Гомеш. Георгијевић је у прошлој сезони постигао девет голова на 16 утакмица у Суперлиги Србије, а потом један на седам мечева у Мађарској, гдје је у текућој сезони забиљежио само један наступ за Ференцварош у Купу и на том мечу био стријелац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана