Спартакс не смије да угрози Звездине снове

Агенције
Спартакс не смије да угрози Звездине снове

Београд - Пред фудбалерима Црвене звезде вечерас (20.30 часова) је реванш меч првог кола квалификација за Лигу шампиона против летонског Спартакса.

С обзиром на чињеницу да су “црвено-бијели” тек изашли из припремног периода нико није очекивао убједљиву побједу у Риги у првој утакмици, међутим, мршавих 0:0 свакако је отежало посао у реваншу изабраницима Владана Милојевића. Иако су постојале индиције да би Никола Стојиљковић могао да заигра вечерас до тога ипак неће доћи, па ће први избор у нападу врло вјероватно бити Милан Павков. У конкуренцији за меч није ни Славољуб Срнић, а деби у црвено-бијелом дресу могао би забиљежити Дејан Мелег. Од повреде се опоравио Душан Јованчић па ће бити на располагању Звездином тренеру. Без обзира на проблеме у вези са састављањем најбољих 11, Спартакс не би смио да буде ривал који ће на првој препреци прекинути европске снове.

- Стојиљковић је обновио повреду, а Срнић тек почиње да подиже ритам, није још спреман, али брзо ће бити са нама. Мелег је могао да игра и претходну утакмицу, али имао је сличан проблем као и Стојиљковић и нисам желео да ризикујем. Стојим при томе да се увек одлучим за ону екипу за коју сматрам да ће дати адекватан резултат на датој утакмици. Неки пут има играча који би могли и требало да играју, али имам по два играча на свакој позицији и више елемената на основу којих могу да правим своје замисли. Нашим фудбалерима треба ритам, није у питању физичка припрема - рекао је Милојевић.

Звездин стратег открива да је урађена анализа прве утакмице и да је играчима скренуо слабије аспекте тог меча.

- Неопходно је неколико одиграних мечева да би играчи ушли у ритам. Нисам задовољан тим ритмом који желим да имамо, али нисмо могли да дођемо до њега. Зашто је то тако већ смо анализирали. На нама је да подигнемо ниво игре и то очекујем већ у овом мечу пред нашим навијачима, тренирали смо и добро смо се спремили. Позвао бих наше навијаче да дођу да нам помогну као што су то чинили и до сада, а од својих играча очекујем да одиграју добру утакмицу - поручио је Милојевић.

Чека се Боаћи

Вртешка у вези са повратком Ричмонда Боаћија у Црвену звезду приводи се крају. Посљедњи договор са кинеским Ђангсуом гласи: играч опрашта око 500.000 евра, српски шампион га плаћа толико за годину, а кинеском клубу још 1.200.000. Међутим, у пословању са Кинезима све мора да се узме са резервом док не буде потписано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана