Словачки ребус отвара врата раја

Глас Српске
Словачки ребус отвара врата раја

Београд - Противник Црвене звезде у плеј-офу квалификација за Лигу шампиона биће побједник двомеча Салцбург - Шкендија, али до предворја раја потребно је да “црвено-бијели” вечерас (20.30) направе што бољи резултат против Спартака из Трнаве.

Иако сви маштају о Лиги шампиона, примарни циљ Црвене звезде је пласман у групну фазу Лиге Европе, па је у том контексту вечерашњи меч најважнији, јер елиминација шампиона Словачке аутоматски значи улазак у групну фазу другог по јачини европског такмичења. За такав расплет Звезда има и поправни, јер би у случају испадања од Спартака у плеј-офу за Лигу Европе играла против бољег из дуела Олимпија - Хелсинки. Ипак, утисак је да се против најбоље екипе Словачке може играти, односно да је Звезда фаворит, што јасно говоре и кладионице. Међутим, тренер Владан Милојевић гледа ситуацију другим очима и не сматра да је његов тим фаворит.

- Не слажем се да смо фаворити. На овом путу имамо противника који је показао да је на папиру можда био слабији од Легије, али су апсолутно доминирали у обе утакмице. Ради се о доброј екипи, добро селектованој. Одлично су вођени и види се шта он хоће од првог до 90 минута. Шампион Словачке изискује велики респект, али ћемо се адекватно спремити. Овом приликом бих позвао навијаче да подрже момке против јаке екипе - рекао је Милојевић.

Спартак је прије елиминације Легије у два тијесна меча избацио Зрињски играјући поприлично дефанзивно. Стратег “црвено-бијелих” није се сложио да су дефанзивно оријентисани.

- Имају јак пресинг, очигледно се види да јако добро скренирају противника. Имају брзе транзиције, екипа савременог фудбала, имају све оно чему сви тежимо, а то су физички добри и брзи играчи... Са начином и стилом игре мислим да ћемо видети екипу коју “Маракана” није дуго видела - казао је Милојевић.

О саставу Звезде нема превише дилема, голман, дефанзивна линија и средина терена углавном су стандардни, док је питање да ли ће у нападу шансу добити Никола Стојиљковић или ће “лажну” деветку играти Ел Фарду Бен, односно Немања Милић.

Без ријечи о плеј-офу

Јасно је да је Салцбург велики фаворит у двомечу са Шкендијом и да Аустријанци долазе на стадион “Рајко Митић” 21. августа, под условом да Звезда ријеши словачки ребус. Милојевић наравно није хтио да каже ни ријеч о потенцијалном ривалу, али се може рећи да је Звезда могла боље, али и лошије да прође. Салцбург је прошле сезоне догурао до полуфинала Лиге Европе, има екипу која дуго игра заједно, али редовно посрће у квалификацијама за Лигу шампиона. Прошле сезоне на пут им се испријечила Ријека, а претпрошле загребачки Динамо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана