Син познатог хрватског тренера организовао напад на ватерполисте?

Танјуг
Син познатог хрватског тренера организовао напад на ватерполисте?

Син познатог хрватског фудбалског тренера сумњичи се да је организовао напад на ватерполисте Црвене звезде у сплитској Риви, преноси Слободна Далмација.

Лист не наводи његово име, нити име његовог оца, већ само каже да он ради као конобар у кафићу на сплитској Риви.

Повод за његово привођење била сумња да је позвао остале нападаче када су ватерполисти сјели у кафић. Њему је одузет мобилни телефон и затражен налог за преглед комуникације на њему.

“Слободна Далмација” из сплитске полиције сазнаје да су у службене просторије у недјељу ујутро доведене три особе који се доводе у везу с нападом, док се за двојицом још трага. Код једног од доведених мушкараца пронађен је и дрес који је отео од “Звездиног” ватерполисте.

Лист додаје да, ако су у нападу користили само руке и ноге, нападачи могу да избјегну кривични прогон, али ако се покаже да су ватерполисти нападнути неким оружјем или оруђем, пошто постоји снимак гдје један од нападача има телескопску палицу у руци, постоји могућност пријаве за кривично дјело покушаја наношења тешке тјелесне повреде.

Уколико се буде ишло на кривично дјело против било којих од њих, пријети им опасност квалификације за злочин из мржње, што се узима као отежавајућа околност приликом одређивања казне, наводи “Слободна Далмација”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана