Selektor Mladen Krstajić promijenio kapitena: Traka Tadiću

Agencije
Selektor Mladen Krstajić promijenio kapitena: Traka Tadiću

Stara Pazova - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić morao je da promijeni kapitena za mečeve Lige nacija, a odlučio je da traku povjeri Dušanu Tadiću.

 

Dosadašnji kapiten Aleksandar Kolarov nije u mogućnosti da bude u sastavu Srbije za mečeve sa Crnom Gorom i Rumunijom, pa će njegov posao preuzeti fudbaler Ajaksa. Kolarov će propustiti oba meča Lige nacija, a umjesto njega na spisak selektora pozvan je igrač Partizana Nemanja R. Miletić. Među kandidatima za ova dva meča neće biti ni Nemanje Matića (Mančester junajted), kao ni veziste Crvene zvezde Nenada Krstičića jer su obojica povrijeđeni.

- Što se tiče Kolarova, Matića i Krstičića, sigurno da je veliki hendikep da nisu tu kapiten i zamenik kapitena. Međutim, što se tiče ambicija, ništa se ne menja, ovo su dve veoma važne utakmice. Ove dve ekipe su direktni rivali za prvo mesto, mi imamo svoj kvalitet i “guramo” svoju priču. Matić nije doputovao jer ima probleme sa leđima i člankom. Kolarov je došao, ali, nažalost, i kod njega je problem sa prstom koji je polomio. Imamo problem i sa Krstičićem, koji se isto tako pojavio, ali ima probleme sa petom.

Tadić je rekao da je nebitno ko je kapiten.

  • Svakako osećam veliku obavezu. Među starijim i iskusnijim igračima sam i mislim da je nebitno ko ima traku oko ruke, uvek osećam veliku odgovornost. Uvek osećam veću dozu odgovornosti i želim da sve protekne kako treba, tako da nije toliko bitna stvar, bitno je da Srbija pobeđuje - rekao je Tadić na konferenciji za novinare pred okupljanje reprezentativaca.

Roki

Poznati italijanski sudija Đanluka Roki delegiran je za utakmicu fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Srbije u Podgorici u Ligi nacija. U prvom, istorijskom meču dviju selekcija linijske sudije biće Elenito di Liberatore i Mauro Tonolini, iza gola su Masimilijano Irati i Paolo Valeri, a četvrti sudija je Alberto Tegoni. Roki, koji je prošlog vikenda dijelio pravdu u rimskom derbiju između Rome i Lacija (3:1) u Seriji A, nikada nije sudio Crnoj Gori, ali jeste Srbiji u porazu u Portugaliji (1:2). Tu utakmicu je Srbija odigrala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, na koje se nije plasirala. Utakmica između Crne Gore i Srbije biće igrana u četvrtak na stadionu “Pod Goricom” u 20.45 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana