Селектор Младен Крстајић промијенио капитена: Трака Тадићу

Агенције
Селектор Младен Крстајић промијенио капитена: Трака Тадићу

Стара Пазова - Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић морао је да промијени капитена за мечеве Лиге нација, а одлучио је да траку повјери Душану Тадићу.

 

Досадашњи капитен Александар Коларов није у могућности да буде у саставу Србије за мечеве са Црном Гором и Румунијом, па ће његов посао преузети фудбалер Ајакса. Коларов ће пропустити оба меча Лиге нација, а умјесто њега на списак селектора позван је играч Партизана Немања Р. Милетић. Међу кандидатима за ова два меча неће бити ни Немање Матића (Манчестер јунајтед), као ни везисте Црвене звезде Ненада Крстичића јер су обојица повријеђени.

- Што се тиче Коларова, Матића и Крстичића, сигурно да је велики хендикеп да нису ту капитен и заменик капитена. Међутим, што се тиче амбиција, ништа се не мења, ово су две веома важне утакмице. Ове две екипе су директни ривали за прво место, ми имамо свој квалитет и “гурамо” своју причу. Матић није допутовао јер има проблеме са леђима и чланком. Коларов је дошао, али, нажалост, и код њега је проблем са прстом који је поломио. Имамо проблем и са Крстичићем, који се исто тако појавио, али има проблеме са петом.

Тадић је рекао да је небитно ко је капитен.

  • Свакако осећам велику обавезу. Међу старијим и искуснијим играчима сам и мислим да је небитно ко има траку око руке, увек осећам велику одговорност. Увек осећам већу дозу одговорности и желим да све протекне како треба, тако да није толико битна ствар, битно је да Србија побеђује - рекао је Тадић на конференцији за новинаре пред окупљање репрезентативаца.

Роки

Познати италијански судија Ђанлука Роки делегиран је за утакмицу фудбалских репрезентација Црне Горе и Србије у Подгорици у Лиги нација. У првом, историјском мечу двију селекција линијске судије биће Еленито ди Либераторе и Мауро Тонолини, иза гола су Масимилијано Ирати и Паоло Валери, а четврти судија је Алберто Тегони. Роки, који је прошлог викенда дијелио правду у римском дербију између Роме и Лација (3:1) у Серији А, никада није судио Црној Гори, али јесте Србији у поразу у Португалији (1:2). Ту утакмицу је Србија одиграла у квалификацијама за Европско првенство у Француској 2016. године, на које се није пласирала. Утакмица између Црне Горе и Србије биће играна у четвртак на стадиону “Под Горицом” у 20.45 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана