Шангај: Новаку лакши пут до титуле него Роџеру, Србин сустиже Надала

B92
Шангај: Новаку лакши пут до титуле него Роџеру, Србин сустиже Надала

Српски тенисер Новак Ђоковић имаће нешто лакши задатак на турниру у Шангају и моћи ће да смањи заостатак над Рафаелом Надалом послије њега.

Пошто је Надал због повреде кољена морао да се повуче, главни фаворити за освајање турнира су Швајцарац и Србин, али на свом путу имају неколико “мина”.

Обојица су слободни у првом колу, а у другом Новак потенцијално иде на Жеремија Шардија или Макса Мартерера, а већ у трећој рунди би могао да га чека један од двојице “џелата”.

Хјеонг Чунг или Марко Чекинато, први је Ђоковића елиминисао на Аустралијан опену, други на Ролан Гаросу.

Федерера би већ у трећем колу могао да сачека неугодни Милош Раонић, а у четвртфиналу Дијего Шварцман, Кеи Нишикори или Сем Квери.

На Новаковој страни је и финалиста Вимблдона Кевин Андерсон који је потенцијални противник Ђоковића у четвртфиналу, док би у полуфиналу могао да га сачека Саша Зверев.

Федереру се у полуфиналу на путу може наћи и Хуан Мартин дел Потро, док је очекивано финале Србина и Швајцарца. Турнир у Шангају носи 1.000 бодова и уколико га Ђоковић освоји могао би да приђе Надалу на свега 215 бодова на АТП листи.

Србин је тренутно трећи на АТП листи са 6.445 бодова, Федерер је други са 6.900, а Надал је први са 8.760, с тим што Надал губи бодове освојене у финалу прошле године, а ове недјеље је изгубио 500 бодова због прошлогодишње титуле у Пекингу.

Турнир се игра од седмог до 14. октобра на тврдој подлози.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана