Шампион АБА лиге поражен, брејк Будућности у Београду!

B92
Шампион АБА лиге поражен, брејк Будућности у Београду!

Кошаркаши Будућности побједили су Црвену звезду 80:76 у првом финалном мечу АБА лиге у београдској хали "Александар Николић".

Будућност је до побједе дошла извлачењем Звездиних високих играча на спољне позиције, што су користили бекови подгоричке екипе и погађали из продора или тројки.

Меч је преломљен тројкама Ивановића и Поповића на крају треће четвртине послије чега Звезда није могла да се врати.

Најефикаснији су у Будућности били Ивановић са 20 поена и Немања Гордић са 18 поена. Звезду је предводио Ален Омић са 14 поена, а Тејлор Рочести је убацио 13 уз десет асистенција.

Прва и друга утакмица финала играју се у Београду, али то црвено-бијели у првом мечу нису успјели да искористе јер је Будућност ушла у утакмицу серијом 7:0.

Предњачио је у тим тренуцима Зоран Николић који је погађао или проналазио саиграче на тројци, док је на другој страни Дејан Давидовац био некарактеристично ван ритма.

Звезда успијева да се приближи тројком Рочестија, али Будућност наставља да игра пик енд рол за који домаћин нема ријешење па Подгоричани успијевају да се одлијепе до половине прве деонице на +6 (11:5).

Шеховић је тројком одговорио на тројку Јанковића за +7 (16:9), што је била и највећа предност Будућности. Звезда је потом пришла на поен заостатка, али је проиграо Немања Гордић који завршава четвртину поенима за 25:22.

Будућност је у другој четвртини заиграла лошије у нападу, али је Звезда и била чвршћа у одбрани па су кошаркаши Душана Алимпијевића успјели да поведу први пут тројком Ениса у 14. минуту меча.

Гости у тим тренуцима нису успјели да постигну кош читава четири минута и тек је Ивановић прекинуо поентерски пост шутем из окрета преко Бјелице.

На полувијреме се отишло поеном предности за Звезду 38:37, а црвено-бијели су фуриозно започели друго полувреме и послије коша Добрића водили су 47:39.

Џејмс Фелдин је промашивао све што је упутио ка кошу, а један од пресудних момената се десио половином треће четвртине када је клупа Црвене звезде добила техничку грешку. Гибсон је погодио два пенала, а Гордић тројку и Будућност је пришла на само поен заостатка (49:48).

Подгоричани тај прикључак нису испустили, а Ивановић и Поповић су тројкама на крају треће деонице одвели госте на 63:57. Звезда није успјела да се поврати до краја и Будућност је заслужено повела са 1-0 у серији.

Наредни меч се игра у уторак од 18 и 30.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана