Салцбург посљедња препрека Црвене звезде на путу до Лиге шампиона

Глас Српске
Салцбург посљедња препрека Црвене звезде на путу до Лиге шампиона

Београд - Фудбалери Црвене звезде већ су направили велики посао осигуравши групну фазу Лиге Европе, али за потпуно испуњење снова недостаје им још један корак, по правилу најтежи.

До највећег успјеха у послијератној историји дијели их укупна побједа у двомечу са Салцбургом, а први чин је вечерас у Београду (21 час).

Мушема Лиге шампиона коначно ће се затрести на “Рајку Митићу”, али химну овог такмичења неће пратити хук 50.000 навијача. УЕФА је била ригорозна и казнила Звезду због неприкладног скандирања навијача, па су најватреније присталице покушале то да надокнаде својим доласком на синоћњи тренинг на којем су направили одличну атмосферу. Баш таква је и међу играчима који су успјешно ријешили све задатке од почетка сезоне, а на утакмицу са Салцбургом гледају као на награду и велику шансу.

- Једва чекамо меч. Звезда дуго није имала прилику за Лигу шампиона и даћемо све да стигнемо до заједничког циља. Једном сам играо пред празним стадионом и изгубили смо 0:1 од Јавора - рекао је капитен Вујадин Савић.

Ни Салцбург никада у историји није играо групну фазу Лиге шампиона иако је од 2006. године, када је клуб преузела компанија “Ред Бул”, имао неколико прилика за то. Често су запињали на посљедњој препреци, а два пута у низу бољи од њих били су хрватски клубови Динамо и Ријека. На судар са Звездом гледају као на највећу шансу, што је и реално када се узме у обзир све осим традиције. Тренер Марко Розе има на располагању играче са много интернационалног искуства попут Златка Јунузовића, а највећа пријетња за одбрану Звезде је Израелац Моанес Дабур.

- Ради се о одличном нападачу и надам се да ћу изаћи као победник - прокоментарисао је Савић.

Идеалан расплет би био да Звезда постигне бар један гол, а не прими ниједан. Тренер Владан Милојевић не задовољава се тренутним резултатом, иако има само ријечи хвале на рачун ривала.

- Салцбург је нападачка и добро селектована екипа, хајде да видимо како ћемо се ми показати. До сада смо примали голове после грешака, а Салцбург је добра екипа која не прашта ништа. Морамо бити концентрисани свих 90 минута - рекао је Милојевић.

Као по обичају, он није хтио да прича много о саставу, али је наговијестио могућност да дебитује Џонатан Кафу. Вечерас се играју још двије утакмице плеј-офа, а састају се Бенфика - ПАОК и БАТЕ - ПСВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана