Пумина шокантна превара са дресом Србије

Агенција
Пумина шокантна превара са дресом Србије

Од тренутка када су обијелодањени дресови Србије за Свјетско првенство јавност је била подијељена, а сада су се појавиле поприлично проблематичне информације.

Фудбалски савез Србије неколико дана прије репрезентативног окупљања објавио је графику гостујуће гарнитуре дресова компаније "Пума" која је бијеле боје са "српском тробојком" по средини, да би убрзо послије тога свијетлост дана угледала и главна, црвена гарнитура.

Међутим, врло брзо је портал "footyheadlines.com", иначе водећи свјетски медији који се бави спортском опремом (дресовима, копачкама, лоптама) и откривањем нових модела, дошао је до, како су они то назвали, "шокантних информација".

Наводно је њемачки произвођач је гостујуће дресове Србије и Сенегала креирао тако што је мало измјенио један од својих основних и најјефтинијих модела. У питању је генерички дрес под називом "Liga jersey " који представља модел и кошта око 20 евра, а на неким сајтовима се може наћи и за мањи новац.

Њега одликује једноставан дизајн са линијама на рукавима и познатим логоом на десној страни груди, док су у случају опреме Србије и Сенегала само додате графичке опције одређеним дијеловима дреса.

Портал пише да је један од доказа то што, у случају српског дреса нијанса црвене боје није иста на крагни и застави која се пружа по средини мајице, као што је то случај код опреме других тимова које спонзорише "Пума".

Највећа разлика може се примјетити на гостујућој гарнитури селекције Италије, а " footyheadlines.com " спомиње превару јер ће дресови коштати око 90 евра, колико и "оригинални" италијански, уругвајски, чешки, камерунски, швајцарски…

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана