Прекретница већ на старту

Агенције
Прекретница већ на старту

Берлин - Једну од кључних утакмица за пласман у другу фазу Свјетског првенства рукометаши Србије играју већ у првом колу, јер им је противник Русија (18 часова), репрезентација која такође циља пролазак у други круг.

Екипа у којој само три играча имају искуство у игрању на планетарној смотри реално нема велике шансе у конкуренцији главних фаворита турнира Француске и Њемачке, па прилику за треће мјесто које води у другу фазу мора да тражи у дуелима са Русијом, Бразилом и Корејом. Баш као и Перуничић, и селектор Русије Едуард Кокшаров подмладио је тим, који ипак има више искуства од српског. Тимур Дибиров, Јегор Јевдокимов, Дмитри Коваљов потпомогнути младим снагама могу да помрсе рачуне сваком, а што је најкарактеристичније, играју модеран, брз рукомет без много додирних тачака са оним препознатљивим “тешкашким” совјетским. Кључ побједе могао би да буде у заустављању Дмитрија Житњикова, јединог правог средњег бека у одсуству Павела Атмана.

- Први меч биће кључан. Волио бих да са Србијом играмо касније. Знам да они увијек започну добро, а онда се појаве скандали и препирке. На крају се екипа распадне. Морамо, међутим, одмах са њима, а то ће бити веома тешко. Ако побиједимо, цијели турнир може бити позитиван, у супротном, биће веома компликовано - дао је Дибиров врло занимљиву изјаву у којој има доста истине ако погледамо историју.

Међутим, према Перуничићевим ријечима, ово би требало да буде нека нова Србија. Он је изоставио звијезде попут Марка Вујина, Петра Ненадића и других, а прилику дао голобрадим момцима од којих очекује да натопе дрес знојем.

- Момци треба да покажу због чега су ту. Има много нових и треба да покажу због чега су ту, уместо искуснијих и оних са већим именом и презименом. Ово им је прилика да надограде себе и са поносом представљају своју земљу - казао је Перуничић.

Тако је више пута истакао да може да се деси лош дан и да Србија изгуби, али да неће праштати незалагање и одсуство мотива. Уосталом, такав је био и као играч.

Први меч у групи А синоћ су играли домаћин Њемачка и Кореја, док ће прво коло затворити Бразил и Француска (20.30). Остали парови, група Б: Јапан - Македонија (15.30), Исланд - Хрватска (18), Бахреин - Шпанија (20.30). Група Ц: Чиле - Данска (синоћ), данас: Саудијска Арабија - Аустрија (18), Тунис - Норвешка (20.30). Група Д: Ангола - Катар (15.30), Аргентина - Мађарска (18), Египат - Шведска (20.30).

Ступар угостио “орлове”

Лијепу увертиру за премијеру “орловима” је направио некадашњи репрезентативац СР Југославије, легенда бањалучког Борца и Партизана Горан Ступар који их је угостио у свом ресторану у престоници Њемачке. Ступар је својевремено играо са Перуничићем и његовим помоћником Недељком Јовановићем, па су се овом приликом присјетили лијепих тренутака из периода када су бранили боје националног тима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана