Poruka Ljubinka Drulovića čelnicima FSS: Pogledajte se u oči za dobrobit fudbala

Dušan Repija
Poruka Ljubinka Drulovića čelnicima FSS: Pogledajte se u oči za dobrobit fudbala

Banjaluka - Krenuli su sa velikim očekivanjima i aurom pobjednika, a vratili se kao pokisli, bez bodova, sa deset golova u mreži i samo jednim postignutim.

To je u najkraćem bilans mlade reprezentacije Srbije, koja je neslavno završila učešće na Evropskom prvenstvu i poništila sve dobro što je radila u prethodnom periodu. Poslije bitke uvijek je lako biti general, ali je definitivno jasno da u srpskom reprezentativnom fudbalu nešto ne štima, odnosno da igrači ne pružaju igru u skladu sa kvalitetom koji posjeduju. Jedan od onih koji je dobro upućen u problematiku i koji je i sam bio selektor kako selekcije do 19 godina, tako i seniorske, kao vršilac dužnosti jeste Ljubinko Drulović. Sadašnji selektor olimpijske reprezentacije Uzbekistana u samo nekoliko riječi pogodio je srž problema.

- Mislim da bi ljudi koji vode savez trebalo da se pogledaju u oči ukoliko žele dobro fudbalu. Mnogo je promena, a svaka je vrlo bolna. Najbolju reprezentaciju vodilo je deset selektora u poslednjih deset godina, ne postoji kontinuitet... Normalno je da svaki selektor kad dođe pokuša da uradi nešto svoje, ali je problem što se kod nas često menjaju. Žao mi je što će ovim momcima biti prišiven oreol gubitnika, imali su veliku šansu, ali jednostavno ništa nije funkcionisalo - rekao je Drulović za “Glas Srpske”.

Neke od njih je trenirao, a sve ih prilično dobro poznaje i tvrdi da imaju kvalitet. Samo je pitanje zašto ništa od tog kvaliteta nismo vidjeli u Trstu.

- Presekao nas je taj meč protiv Austrije, a kasnije je teško bilo popraviti stvari. Da biste bili konkurentni najboljima, morate da imate želju, volju, disciplinu i taktičku obučenost. Videli ste kako Nemci igraju, nismo imali nikakve šanse, a i Danci su igrali slično - rekao je Drulović.

Osim golmana Borisa Radunovića, nijedan drugi igrač nije zaslužio prolaznu ocjenu, baš kao ni selektor Goran Đorović.

- Podbacili su svi jer na papiru imamo vrhunsku ekipu. Mnogo je uticala i činjenica da dosta momaka nisu standardni u svojim timovima. Ovo im je bila šansa da se pokažu, a olako su je propustili - zaključio je Drulović.

Uživa u Uzbekistanu

Drulovića u januaru očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre sa selekcijom Uzbekistana, a cilj je biti među najbolje četiri azijske reprezentacije.

- Biće teško, ali imamo šanse. Nedavno smo dva puta dobili Egipat i baš sam zadovoljan kako sve izgleda. Imam i odličnu saradnju sa selektorom A tima Ektorom Kuperom i za sada uživam u poslu - rekao je Drulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana