Пораз Звезде у Москви за крај још једне евролигашке авантуре

B92
Пораз Звезде у Москви за крај још једне евролигашке авантуре

Црвена звезда поражена је у Москви од ЦСКА у посљедњем, 30. колу Евролиге – 92:81 (23:24, 14:20, 27:19, 28:18).

Српски и регионални шампион, који је готово у потпуности промјенио екипу између сезона, завршио је учешће у елити са 11. тријумфа и 19 пораза, што је и те како добар учинак.

Звезду сада у потпуности може да се посвети финалној серији АБА лиге против подгоричке Будућности, која почиње наредног понедјељка у Београду, јер останак у Евролиги изискује освајање четврте узастопне титуле на Јадрану.

С друге стране, 'Армејци' су 24. слављем још једном потврдили освајање првог мјеста у регуларном току сезону, док ће име ривала у борби за Фајнал-фор у Београду сазнати када у петак буде комплетирано коло.

Црвено-бијели су у Москви одиграли растерећено, али и веома квалитетно, а такав приступ донио им је одличан почетак и двоцифрену предност послије неколико уводних минута. Ипак, иако ЦСКА није добро ушао у меч, односно више од три и по минута није постигао нити кош – није 'Армејцима' било потребно времена како би се резултатски вратили.

Ипак, гости на први дужи одмор одлазе са предношћу, да би расположени Стефан Јанковић серијом добрих потеза, на обије стране терена, наставио да прави велике проблеме фавориту и у другој дионици. Добро је Звезда шутирала, али и паметно креирала нападе, а тачку на готово савршено прво полувријеме ставио је Милко Бјелица тројком са више од пола терена.

Иако је други дио сусрета почео тројком Огњена Добрића, за нову двоцифрену предност, Отело Хантер и Виктор Рад су за нешто више од минут и по вратили ЦСКА на само посјед заостатка, прије него што је изузетно шутерски расположени Витали Фридзон погодио своју трећу тројку из исто толико покушаја за тотални преокрет.

Дјеловало је да ће тим Димитриса Итудиса успјети да преломи дуел у своју корист крајем трећег квартала, али Џејмс Фелдин у прави час погађа своју прву тројку, а Бранко Лазић са исте раздаљине екпресно враћа егал пред одлучујућих десет минута кошарке.

Међутим, нису момци са Малог Калемегдана могли да понове исто средином посљедње деонице, а великог удијела у поразу има и 18 изгубљених лопти, свакако превише ко год да је противник, па су Московљани на крају славили и нереално великом разликом.

Најбољи у нашем тиму био је Огњен Добрић са 14 поена (1/1 за два, 4/6 за три) и три скока. Тејлор Рочести имао је поен мање (4/5 за два, 1/2 за трИ), уз пет асистенција и двије украдене лопте, док су Дејан Давидовац Стефан Јанковић и Милко Бјелица додали по 10.

ЦСКА је предводио сјајни Фридзон са 20 поена (2/4 за два, 3/3 за три), а имао је и три ухваћене лопте, два асистенције и двије украдене. Одличан је био и Кори Хигинс са 19 поена и пет проигравања, а Ћаћо Родригес и Отело Хантер забиљежили су по 12.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана