Пљесак на стадиону у Пули након транспарента: И ми Срби волимо Истру

Агенције
Пљесак на стадиону у Пули након транспарента: И ми Срби волимо Истру

У првој утакмици квалификација за попуну Прве ХНЛ у сриједу су фудбалери Истре 1961 у Пули против друголигаша Вараждина славили са 3:1 (0:1).

На трибинама стадиона Алдо Дорсини атмосфера је била добра, 4.000 гледалаца могло је уживати у добром фудбалу, док је један навијач Истре добио пљесак након што се на стадиону појавио с транспарентом на којем је писало: “И ми Срби волимо Истру”.

Тежак посао очекује Вараждинце у реваншу, иако су повели у 10. минуту домаћин је преокренуо, но, играчи из Вараждина ипак су постигли гол у гостима, што може бити изузетно битно на концу.

Екипа Вараждина била је боља већим дијелом утакмице, што је казао и тренер Вараждина Марио Ковачевић, који није крио незадовољство резултатом.

“Готово је невјероватно коју смо несрећу имали данас. Умјесто да подебљамо водство након ране предности, дозволили смо Истри да преокрене резултат. Независно о томе, мислим да имамо добру шансу за пролазак, ништа није изгубљено. Вјерујем својим играчима и сигуран сам да  ћемо знати  искористити домаћи терен те уз подршку пуних трибина доћи до побједе која ће нам бити довољна за пласман у Прву ХНЛ”, казао је тренер Вараждина, преноси народ.хр.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана