Партизан осјетно јачи у новој сезони

Агенције
Партизан осјетно јачи у новој сезони

Београд - Доскорашњи кошаркаш минхенског Бајерна Амар Гегић нови је играч београдског Партизана, пошто је потписао трогодишњи уговор са “црно-бијелима”.

Гегић се прошле сезоне није наиграо у дресу “бавараца”, јер је на терену провео укупно пет минута. Одмах по званичној потврди трансфера млади кошаркаш се огласио поруком на друштвеним мрежама у којој је нагласио колико му значи овај трансфер.

- Велико хвала Бајерну и свим мојим тренерима, помогли сте да одрастем као играч и као човјек. Цијенићу вријеме проведено у Минхену. На путу сам испуњења мог животног сна, вјерујем да је вријеме да направим велике ствари са “црно-бијелима” - рекао је Гегић.

Професионалну каријеру почео је у Спарсима из Сарајева, игра на бековским позицијама, а прошао је млађе селекције БиХ, за чију је сениорску репрезентацију дебитовао прошле године код Душка Вујошевића. Партизан је тако ангажовао и пето појачање овога љета. Прије Гегића уговоре су потписали Раде Загорац, Алексеј Николић, Маркус Пејџ и Џок Лендејл. Управо би Аустралијанац требало да буде велико појачање за екипу на позицији центра. Његов трансфер у Партизан са Универзитета Сент Мерис изазвао је велику пажњу и у Аустралији, па је Лендејл објаснио због чега је изабрао Партизан и Европу, умјесто Америке и евентуално, НБА лиге, која је остала његов главни циљ у каријери.

- Челници клуба су ми рекли да имају простор у тиму на мојој позицији, да ћу имати прилику да играм и да ће се игра базирати на мени. То је све што ми је било потребно. Још сам млад и учим. За мене не би било добро да сам отишао у НБА и да сједим на крају клупе - рекао је Лендејл.

Практично нов тим је доведен тренеру Ненаду Чанку, а успут обновљен уговор Вање Маринковића и потврђен останак капитена Новице Величковића, па се већ сада, далеко прије почетка сезоне у којој има високе амбиције, може констатовати да је управа “црно-бијелих” направила обећавајући посао.

Бугарин сљедећа мета

Након довођења Амара Гегића “црно-бијели” су се окренули играчу који би могао попунити позицију крилног центра. У питању је кошаркаш Академика из Софије Јордан Минчев. Он је и прошле године био жеља Партизана, али га Фенербахче, чији је Минчев званично члан, није желио да пусти у Београд. До сада је био и на позајмицама у Вршцу и МЗТ Скопљу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана