“Orlovi” lete u Zadar

Agencije
“Orlovi” lete u Zadar

Beograd - Rukometaši Srbije gostovaće u Hrvatskoj u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo nakon što su s istim protivnikom remizirali (25:25) na svom parketu.

Meč u Zadru na rasporedu je u nedjelju od 20.30 časova, a “orlovima” je potrebna pobjeda da bi ostali u igri za drugo mjesto sa Švajcarskom. Pred devet hiljada navijača u beogradskoj “Areni” domaći su imali priliku za trijumf, ali je mladi Lazar Kukić pogriješio u posljednjem napadu i prilika za tri boda otišla je u nepovrat.

- Bod je veoma dobar, ali mi je krivo što je propuštena šansa za pobedu. Ne mogu ništa da zamerim igračima, imali su ogroman motiv, pokazali smo karakter, motiv, srce... Ipak, i dalje imamo doziran kvalitet, moramo da rastemo. Samo treba da verujemo, ima mesta za napredak - rekao je selektor Srbije Nenad Peruničić.

Srbija drži treće mjesto na tabeli grupa dva iza Hrvatske (5) i Švajcarske (4), a ispred Belgije (1).

- Da sam plasman stavio kao prioritet, verovatno 70 odsto ovih momaka ne bi bilo u reprezentaciji. Pozvao bih sve one koji su tu bili deset godina. Ipak, ne priznajem nikom da ima veću želju od mene za pobedu - kazao je Peruničić.

Zamjerio je Kukiću što se u posljednjem napadu nije držao njegovih uputstava.

- Jako je teško reagovati kada je vruća glava momka koji sazreva. Verujem mu, možda preterujem, i smatram da može da bude klasa. Ne mogu da kažem da je nedisciplina ili namera, u tom trenutku je video šansu... Moramo da budemo mirniji - istakao je Peruničić.

Još jednom se dotakao činjenice da je premješteno mjesto odigravanja iz hale “Aleksandar Nikolić” u “Arenu”.

- Došlo je 9.000 gledalaca, možda iz inata ili zato što je slobodan ulaz. Mirne glave moram o tome da govorim. Osvajač sam medalje i bivši reprezentativac, pričam sa lične strane, osetio sam se nepoželjnim. Voleo bih da neke stvari ne utiču na mene, ali je jače od mene - rekao je Peruničić.

Kukić je sa Živanom Pešićem i Vanjom Ilićem dao pet golova.

- Meč je bio veoma jak, kvalitetan i borben. U nekoliko navrata smo imali priliku da se “odlepimo” na tri razlike i zato mi je žao. Ipak, mlada smo ekipa i postoji veliki prostor za napredak - rekao je Pešić.

Sport bez politike

Selektor Hrvatske Lino Červar bio je zadovoljan atmosferom u “Areni” tokom utakmice.

- Bila je teška, dobra i vrlo neizvjesna utakmica. Kada se sve uzme u obzir, neriješen rezultat je najpošteniji. Ono što mi se dopalo jeste da su, u poplavi raznih priča i događaja na našim prostorima, igrači pokazali pristojno, ljudsko ponašanje. Ali, oni su prijatelji i van terena. Publika je to prihvatila, igralo se u normalnoj, prijateljskoj atmosferi. Pokazalo se da se sport može igrati u normalnim uslovima, bez politike - naglasio je Červar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana