“Орлови” играју за прво мјесто и новац

Срна
“Орлови” играју за прво мјесто и новац

Београд - Све добро што су фудбалери Србије урадили у досадашњем току Лиге нација могло би пасти у воду уколико у уторак (20.45 часова) не савладају Литванију у посљедњој утакмици групне фазе.

“Орлови” су у позицији да сами креирају своју судбину и побједом направе више корисних ствари. Поред првог мјеста и пласмана у Б дивизију, Србија ће бити у прилици да игра завршницу Лиге Ц и тако дође до пласмана на Европско првенство, у случају да то не учини кроз квалификације. Још један разлог због којег је побједа над Литванијом “под обавезно” је финансијске природе. Фудбалски Савез Србије добио је на име учешћа у Лиги нација 1.125.000 евра, а још толико ће се слити у касу уколико “орлови” освоје прво мјесто у својој групи. Пласман у вишу лигу донијеће у наредном такмичарском циклусу дуеле са доста озбиљнијим ривалима, а неки од потенцијалних су Њемачка, Исланд, Пољска и Хрватска.

Осим тога што навијачи очекују сигурну побједу, јавност жели да селектор Младен Крстајић коначно започне утакмицу са два нападача, а тренутно први стријелац Бундеслиге Лука Јовић и нападач ПАОК-а Александар Пријовић чекају као запете пушке.

Фудбалери БиХ раније су обезбиједили улазак у А дивизију и то без пораза. Ипак, први неуспјех доживјели су у пријатељском мечу са Шпанијом (0:1), што је иначе и први пораз Роберта Просинечког у деветом мечу на клупи БиХ.

Лига Ц, група 4

1. Србија    5        3        2        0        7:3     11

2. Румунија         5        2        3        0        7:3     9

3. Црна Гора       5        2        1        2        7:5     7

4. Литванија 5     0        0        5        2:12   0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана