Огњен Добрић, кошаркаш Црвене звезде за Глас Српске: Главом смо само у мечу са Будућности

Милан Зубовић
Огњен Добрић, кошаркаш Црвене звезде за Глас Српске: Главом смо само у мечу са Будућности

Београд - Јунак побједе Црвене звезде у мајсторици полуфинала АБА лиге против Морнара био је Огњен Добрић који је тројкама и великим пожртвовањем у одбрани водио тим до четвртог узастопног финала регионалног такмичења.

Пет пута био је прецизан ван линије 6,75 метара из шест покушаја чему је додао четири скока док је све уљепшао са неколико закуцавања као и одличном блокадом над Немањом Врањешом, а меч завршио са 19 поена у утакмици каријере. Након пораза у Бару у другом сусрету, Београђани су одиграли врло добар меч пред препуним трибинама дворане "Александар Николић" и тријумфовали у серији са 2:1.

- Поново смо у финалу што је био наш циљ пре почетка сезоне када смо зацртали себи да ћемо одбранити трофеј шампиона АБА лиге. Можда је било мало теже него што смо очекивали јер јер смо играли са четвртом екипом лигашког дела такмичења, али смо у најбитнијем тренутку отказали снагу и добили овај меч - изјавио је Добрић за "Глас Српске".

Противник у финалу биће им Будућност која је такође у мајсторици пред својим навијачима побиједила Цедевиту, а ове сезоне Звезда је поражена у "Морачи".

- Сада када смо стигли до финала мислимо само на предстојеће мечеве. Било је околних прича кога бисмо више желели у финалу, али је сасвим свеједно и били смо концентрисани на нашу игру и нашег ривала док нисмо много пажње обраћали на други полуфинални пар. Обе екипе су веома квалитетне тако нисмо имали посебних жеља. Биће ово окршај две најбоље екипе лиге и бићемо спремни - рекао је Добрић.

Прије почетка полуфинала у којем ће прве двије утакмице бити игране у понедјељак и уторак "црвено-бијели" ће сутра од 19 часова одмјерити снаге са московским ЦСКА у посљедњем 30. колу Евролиге.

- Као што сам рекао шампионска титула АБА лиге је првенствени циљ тако да смо у потпуности окренути ка томе док ће нам сусрет у Москви послужити као добар тренинг пред први дуел у Београду. Сви само мислимо на АБА лигу и "глава" нам је у утакмици са Будућности те смо спремни физички и психички да поново подигнемо трофеј - казао је Добрић.

Паклен ритам чека финалисте који ће у два дана одиграти двије утакмице.

- Биће огромна потрошња енергије то је сигурно, како физичка тако и емотивна. Али, кад смо стигли до циља нема одустајања и повлачења јер нема поправног. Нема ту умора, о томе се не размишља већ само како победити - истакао је Добрић.

Почетком сезоне прикључен је првом тиму гдје је стекао пуну афирмацију и са екипом стигао до 11 побједа у Евролиги.

- Добио сам мало већу улогу него прошле сезоне и задовољан сам својим партијама мада може боље. Уједно смо уписали 11 победа које је мало ко очекивао и то је фантастичан успех. Одрадили смо оно што је требало, можда смо могли још неку победу да упишемо, али с друге стране неке утакмице смо могли да изгубимо тако да је ово врхунски резултат у Европи - казао је Добрић.

Један је од главних узданица тренера у одбрани док много тога учи од капитена Бранка Лазића.

- Зна се да је Лазић међу најбољим дефанзивцима лиге тако да од њега се може много тога научити. Енергија са којом игра, залагање и пожртвовање за сваку лопту одличан су пример нама младима како би требало да се односимо према дресу Звезде - рекао је Добрић.

Нисам био у Книну

Добрић је рођен у Книну 27. октобра 1994. године, али од 1995. живи у Србији гдје је избјегао након "Олује". Из тог града много је познатих спортиста па осим њега ту је рођен голман Црвене звезде Милан Борјан, српски рукометаш Немања Зеленовић док је поријеклом бивши члан Партизана Александар Марић.

- Рођен сам у Книну и са десет мјесеци сам стигао у Србију због рата. Никад нисам био тамо, али верујем да ћу једног дана отићи - казао је Добрић.

Подршка

Велику подршку навијача имали су у мајсторици што га је посебно обрадовало.

- "Пионир" је био испуњен до последњег места и навијачи су нам дали добар ветар у леђа. Заиста су били невероватни па је много лепше играти у таквој атмосфери те се надам да ће исто бити и у финалу - додао је Добрић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана