Новак Ђоковић у Београду: Вјерујем да могу до краја на Вимблдону

Агенције
Новак Ђоковић у Београду: Вјерујем да могу до краја на Вимблдону

Београд - Припреме за Вимблдон Новак Ђоковић обавља у Београду, а послије Јанка Типсаревића, спаринг партнер му је био Виктор Троицки.

 

Појављивање првог тенисера свијета на теренима Типсаревићеве академије изазвало је велику пажњу пролазника, нарочито клинаца, али и медија, па је остао дуже него што је планирано да одговара на питања.

Ђоковић је одлучио да узме предах послије пораза у полуфиналу Ролана Гароса од Доминика Тима, па ће му први званични меч бити на теренима “Ол ингланд клуба”. До тога је остало још десетак дана, па је пуни тренинг права припрема.

- Одлазим за викенд у Лондон, играћу неколико егзибиционих мечева у близини Вимблдона. Другачија је ситуација у односу на прошлу годину. Лане нисам имао много мечева, оперисао сам лакат, пао сам на листи, па сам имао довољно времена да одиграм Квинс. Због дуге сезоне на шљаци одлучио сам да га прескочим овог пута - казао је Ђоковић, који се на бетону спрема за траву јер у Србији нема терена на трави.

Каже да не осјећа велики притисак као прије Ролан Гароса, на којем је имао шансу да стигне до четвртог великог трофеја у низу, али и да сам себи створи притисак јер има највиша очекивања.

- Здрав сам, осећам се мотивисано и инспирисано да играм још дуго времена. Увек имам највише циљеве. Тренутно сам на врху АТП-а, браним титулу на Вимблдону, тако да се надам да ћу догурати до краја. Једно су очекивања, а знате да је друго реалност, тако да није први пут да приступам великом турниру са високим амбицијама. Важно је да се добро спремим за траву, то је најређа подлога, захтева скроз другачију игру и приступ, потребно ће ми бити време да се прилагодим - казао је Ђоковић.

Навео је да су, осим Роџера Федерера и Рафаела Надала, у кругу фаворита Стен Вавринка, Милош Раонић, Џон Изнер, Кевин Андерсон, али и момци из млађе гарде, Стефанос Циципас, Александар Зверев и Доминик Тим.

- Узимајући све услове, нас тројица смо највећи фаворити. Посебно Швајцарац због траве, али идемо миц по миц, турнир траје две недеље и може свашта да се деси - рекао је Ђоковић.

Једно од најинтересантнијих питања односило се на Ника Кирјоса, који у посљедње вријеме користи сваку прилику да “боцне” Ђоковића.

- Шта да вам кажем... Он у суштини није лош момак, не знам зашто изјављује све те ствари, можда да привуче пажњу, или су то другачији мотиви, не знам, али очигледно жели да буде искрен, отворен и транспарентан, то је део његовог карактера. Нисмо се видели, све је на нивоу комуникације кроз јавност. Трудио сам се да га поштујем, ни са ким у животу нисам имао ту врсту “проблема”... Није да ме чини будним да не могу да спавам, али поштујем га - објаснио је Ђоковић.

 

 

Стефан ужива у тенису

Ђоковић је истакао да је врло срећан што проводи више времена са породицом, а све чешће на тренинзима и мечевима је његов син Стефан.

- Ужива у тенису тренутно из разоноде. Ако буде одлучио да се бави тиме, ја ћу га подржати. За сада је то само игра, он има само пет година - рекао је Ђоковић.

 

Бесплатни термини

Новак Ђоковић тренира и дружи се са великим пријатељима Виктором Троицким и Јанком Типсаревићем, чији је комплекс на којем вјежбају.

- Бесплатно користим термине. Јанко је мој идол, а ја се заузврат сликам и дајем аутограме. Само да ми да да бесплатно тренирам - нашалио се добро расположени ас.

 

Систем

Резултати српских тенисера све су бољи.

- Честитам Ђереу, Лајовићу, Крајиновићу и Кецмановићу. Сви су се пробили. Виктор се труди да се врати, као и Јанко. Надам се да ћемо систематски моћи да испратимо све то. За сада је то све индивидуално. Ово што ради Јанко је јако позитивно, али да бисмо неговали тенис и радовали се новим успесима, морамо да поставимо нову тениску структуру. Сви ми морамо да подвучемо црту у каријерама, а сада је тренутак да се наши резултати искористе - рекао је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана