Новак Ђоковић: Свако мора да сноси посљедице

Глас Српске
Новак Ђоковић: Свако мора да сноси посљедице

Чикаго - Лејвер куп у Чикагу, такмичење Европе против остатка свијета у тенису је мање-више неформално такмичење током којег се играчи поприлично опусте, а публика упозна особине које не испољавају на званичним турнирима за бодове.

Тако су на једној страни мреже први пут у историји били Новак Ђоковић и Роџер Федерер и одлично се забавили те признали да су сада много приснији него што су били. Ипак, новинаре увијек занимају и она шкакљива питања, па су Ђоковића питали шта мисли о реакцији Серене Вилијамс током финала УС опена са Наоми Осаком. Американка је потпуно изгубила нерве и имала оштар сукоб са судијом Карлсом Рамосом.

- Играчи и судије, морају да сносе последице за своје поступке на терену. Сви смо људска бића. Морамо да разумемо да не могу увек бити на најбољем нивоу. Али, наравно морам да станем на страну играча. Потпуно сам сагласан са судијама када кажу ако направимо неке грешке, вербално прекршимо нека правила, или поломимо рекет, да добијамо упозорење, будемо кажњавани. Играчи исто говоре да би судије требало да буду одговорне за своје поступке и буду кажњене, ако направе велику грешку која потпуно преокрене ток меча - рекао је Ђоковић.

Нешто раније, судија Мохамед Лајани је директно на мечу мотивисао Ника Кирјоса и говорио му да настави меч.

- Морам да осећам емпатију према судијама и да их разумем. Они су увек у позицији између два играча... Био сам део такве узавреле ситуације, разменио неколико речи са судијом. Некада осећате да одлука није онаква каква би требало да буде, не кажем да нисам грешио у прошлости, али сам некада био и у праву. Мислим да сви морамо да будемо одговорни за своје поступке - казао је Ђоковић.

Новинари су потом саопштили Ђоковићу да је Лајани кажњен тако што неће судити наредна два турнира на АТП туру.

- Можда је мало превише, али је добро знати да ће свако сносити последице за оно што ради. Играчи су сигурно задовољни што постоје казне и за судије, јер то значи да  систем води рачуна о обе стране. Волим Лајанија и жао ми је што се нашао у овој позицији - рекао је Ђоковић.

Федерер као Вајда

Новак Ђоковић је послије пораза са Роџером Федерером у пару од Џека Сока и Кевина Андерсона доживио пораз од Јужноафриканца и у синглу. Ипак, занимљивије је било видјети како му Федерер даје савјете попут Маријана Вајде.

- Мислим да је промашио једном у три гема - прокоментарисао је Ђоковић Андерсонову добру игру, а Федерер му рекао да мора бити стрпљивији.

Ђоковић је потом истакао да Андерсон веома добро миксује код сервиса и у поенима, послије чега му је Федерер пружио подршку и потапшао га по рамену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана