Novak Đoković: Sanjao sam da djeca gledaju moje pobjede

Agencije
Novak Đoković: Sanjao sam da djeca gledaju moje pobjede

Beograd - Slobodno vrijeme između sezone na travi i početka američke turneje Novak Đoković iskoristio je da se obrati svojim navijačima.

Trijumfom na londonskoj travi Novak je došao do prvog trofeja ove sezone i podigao prvi pehar na nekom od četiri najveća turnira još od Rolan Garosa 2016. godine, najavivši povratak u sam vrh, gdje i pripada. Srpski as istakao je da se u trenutku kada se njegov sin Stefan pojavio na tribinama centralnog terena osjećao posebno ispunjeno.

- To je bila najlepša stvar koju sam imao na bilo kom turniru koji sam osvojio u karijeri. Kada sam postao otac, moj svet je evoluirao. Nije se promenio, evoluirao je u nešto divno. Naravno, više odgovornosti je bilo, ali na kraju to donosi novu dimenziju ljubavi i energije unutar vas za koju nikad niste znali da postoji. Najveći poklon koji možete da dobijete od Boga je to osećanje posvećenosti deci. Međutim, nije to sve tako jasno kada postanete otac. Potrebno je da učite i da se otvorite da biste dostigli zlatni balans u životu kojem svi teže. Za mene to je balans između tenisa i porodice - rekao je Đoković.

Najbolji srpski sportista potom je opisao i period zbog kojeg je više od šest mjeseci bio van terena. Bio je to najteži period u Novakovoj karijeri. Međutim, ako je neko sumnjao da li će se vratiti na nekadašnji nivo, dileme više sigurno nema. 

  • Povreda je bila jedan od problema, drugi je bio moja motivacija. Nisam imao problema sa treninzima i sa uživanjem na terenu, ali imao sam mentalne prepreke kada sam izlazio na teren. Bio sam ranjiv mnogo puta u poslednjih nekoliko godina i još sam ranjiv. Ne stidim se toga. To me upravo čini da budem iskreniji prema sebi i drugima. Daje mi priliku da budem bliži ljudima. Dve godine nisam bio strpljiv sa svojim teniskim očekivanjima. Nisam imao pametnu strategiju. Posle toliko promena treninga, reketa, članova tima, nisam znao da li ću se ikada vratiti na željeni nivo tenisa. Zapravo, jedan deo mene uvek veruje u kvalitete i mogućnosti, ali uvek su bili momenti sumnje, gde su stvari išle drugim tokom - poručio je Đoković.

Ciljevi postaju sve viši

Nekadašnji broj jedan istakao je da nema namjeru da se zaustavi na 13. grend slem trofeja.

- Svestan sam napora i posvećenosti koje su ljudi uložili u mene u poslednjih nekoliko godina kako bih se vratio na nivo tenisa koji će me vratiti grend slem titulama - rekao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana