Новак Ђоковић: Сањао сам да дјеца гледају моје побједе

Агенције
Новак Ђоковић: Сањао сам да дјеца гледају моје побједе

Београд - Слободно вријеме између сезоне на трави и почетка америчке турнеје Новак Ђоковић искористио је да се обрати својим навијачима.

Тријумфом на лондонској трави Новак је дошао до првог трофеја ове сезоне и подигао први пехар на неком од четири највећа турнира још од Ролан Гароса 2016. године, најавивши повратак у сам врх, гдје и припада. Српски ас истакао је да се у тренутку када се његов син Стефан појавио на трибинама централног терена осјећао посебно испуњено.

- То је била најлепша ствар коју сам имао на било ком турниру који сам освојио у каријери. Када сам постао отац, мој свет је еволуирао. Није се променио, еволуирао је у нешто дивно. Наравно, више одговорности је било, али на крају то доноси нову димензију љубави и енергије унутар вас за коју никад нисте знали да постоји. Највећи поклон који можете да добијете од Бога је то осећање посвећености деци. Међутим, није то све тако јасно када постанете отац. Потребно је да учите и да се отворите да бисте достигли златни баланс у животу којем сви теже. За мене то је баланс између тениса и породице - рекао је Ђоковић.

Најбољи српски спортиста потом је описао и период због којег је више од шест мјесеци био ван терена. Био је то најтежи период у Новаковој каријери. Међутим, ако је неко сумњао да ли ће се вратити на некадашњи ниво, дилеме више сигурно нема. 

  • Повреда је била један од проблема, други је био моја мотивација. Нисам имао проблема са тренинзима и са уживањем на терену, али имао сам менталне препреке када сам излазио на терен. Био сам рањив много пута у последњих неколико година и још сам рањив. Не стидим се тога. То ме управо чини да будем искренији према себи и другима. Даје ми прилику да будем ближи људима. Две године нисам био стрпљив са својим тениским очекивањима. Нисам имао паметну стратегију. После толико промена тренинга, рекета, чланова тима, нисам знао да ли ћу се икада вратити на жељени ниво тениса. Заправо, један део мене увек верује у квалитете и могућности, али увек су били моменти сумње, где су ствари ишле другим током - поручио је Ђоковић.

Циљеви постају све виши

Некадашњи број један истакао је да нема намјеру да се заустави на 13. гренд слем трофеја.

- Свестан сам напора и посвећености које су људи уложили у мене у последњих неколико година како бих се вратио на ниво тениса који ће ме вратити гренд слем титулама - рекао је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана