Новак Ђоковић: Моји коријени утицали на развој и тенис

Глас Српске
Новак Ђоковић: Моји коријени утицали на развој и тенис

Париз - Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић рекао је да увијек покушава да представи своју земљу у најбољем могућем свјетлу. Он је истакао да се понекад пита да ли треба да се укључи у политику или ствари у тенису које нису само у вези са игром.

- Све што радим, радим савесно и одговорно, целог себе улажем у то. Не знам да радим ствари напола. Увек покушавам да помогнем и да представим своју државу на најбољи начин. Када сретнем људе у Србији, разговарам са њима, али не желим да се ограничим само на своју земљу, да волим само њу, а да мрзим остале - навео је Ђоковић.

Истакао је и да жели мир у свијету, а на питање да ли је његово словенско поријекло утицало на карактер, истакао је да сви имамо генетску меморију.

- Постоје разлози због чега смо рођени на неком месту у неко време. Моји корени су утицали на мој развој и тенис, наравно. Растао сам током рата, под бомбама. Морао сам да се борим два пута да бих устао. На крају, срећан сам што сам доживео сва та искуства, али то не бих рекао у то време, било је одвратно - истакао је Ђоковић.

Контроверзни Американац са великим утицајем у свијету тениса Џастин Гимелстоб објавио је да ће се повући из улоге представника играча у АТП-у и не планира да сачека одлуку Савјета играча АТП-а који би требало да гласа 14. маја у Риму. На америчком суду проглашен је кривим за насилан напад на бившег пријатеља Реналда Кеплана пред његовом женом и дјететом. Најутицајнији тенисери нису хтјели да у јавности причају о томе да ли подржавају Американца или не, изузев Вавринке и Мареја, који су рекли да њему није мјесто у тенису. Гимелстоб је од 2008. године обављао функцију репрезента Америке у АТП-у, а један је од тројице таквих које је изабрао Савјет играча.

- Оно што сам хтио је да Новака погледам у очи и да му кажем двије најбитније ствари, да му захвалим и да му се извиним - јасан је био Американац који је са Ђоковићем разговарао лицем у лице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана