Никола Јокић, кошаркаш Денвера и репрезентативац орлова: Србија мора на СП, друге опције нема

Глас Српске
Никола Јокић, кошаркаш Денвера и репрезентативац орлова: Србија мора на СП, друге опције нема

Торонто - Кошаркаш Никола Јокић рекао је да репрезентација Србије нема много избора када су у питању квалификације за одлазак на Свјетско првенство и да једноставно мора изборити одлазак.

"Орлови" су хендикепирани неиграњем играча из НБА лиге као и Евролиге због рата на релацији ЕКА (власник елитног европског такмичења) и Свјетске кошаркашке федерације (ФИВА). Јокић је наступио на само једном великом такмичењу у дресу Србије и то на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру прије двије године док је пропустио Европска првенства 2015. и 2017. године.

- Немамо опцију и морамо да се квалификујемо. Једноставно другу опцију немамо - казао је Јокић након меча свог Денвера у Торонту.

У овом канадском граду живи велики број Срба који су много заинтересовани за сваки детаљ из Јокићевог живота, а нагласио је да нема много људи са којима се чује из родног му Сомбора.

- Имам десетак људи са којима сам стално у контакту преко вибера или неке друге друштвене мреже мада ми Сомбор много недостаје. Тамо ћу се увек враћати јер ми је тамо кућа, породица, родбина и пријатељи као и моји коњи - изјавио је Јокић.

Рекао је да су коњи његова велика страст, а познато је да је као мали хтио да буде џокеј.

- Бавио сам се касачким спортом који је у Србији доста запостављен, али кад имам времена увек сам са коњима. Улажем у коње и опрему потребну за њих и уживам у томе - рекао је Јокић.

У мечу против Торонта пружио је нову добру партију, али није био задовољан јер су поражени.

- Није битно колико сам имао поена или асистенција јер нисмо победили у најбитнијем делу године. Нисам испунио оно што сам очекивао и морамо много више да играмо тимски. Нисмо били дисциплиновани у игри када је било најпотребније па су направили серију 19:4 и наша предност од осам поена претворила се у минус од шест поена. Те рупе у игри не смеју више да се понављају - нагласио је Јокић.

Умор

Паклени ритам играња утакмица и путовања у НБА лиги остави трага на играчима, али према Јокићевим ријечима успијеш да се привикнеш на то након одређеног времена.

- Уморан је нормална ствар и колико год да смо уморни када дође утакмица заборавиш на повреду, и све око тебе. Уморан јесам, али издржавам - казао је Јокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана