Никола Ивановић о пласману Будућности у финале АБА лиге: Нема успјеха без домаћих играча

Иван Драгичевић
Никола Ивановић о пласману Будућности у финале АБА лиге: Нема успјеха без домаћих играча

Подгорица - Јутро послије велике побједе над Цедевитом (72:57) и пласмана у финале плеј-офа АБА лиге, адреналин није попуштао сјајног бека Николу Ивановића. Пресрећан због великог успјеха, уживао је у тренутку пред наредним обавезама и изазовима.

Цијеле сезоне Ивановић је један од најбољих играча Будућности. Заједно са Немањом Гордићем добио је креативну слободу од тренера Александра Џикића, што му изузетно прија, а резултати говоре да из тога профитира и екипа. Будућност никада раније није играла финале АБА лиге, а осветила се Цедевити за пораз од прије три године у атмосфери за памћење.

- Пету годину играм за Будућност и не памтим да је био овако добар амбијент. Све вријеме носила нас је публика, подршка ниједног момента није попуштала. Иако Подгоричани знају да се умире када губимо, а били смо на минусу од 11 поена против Цедевите, то се сада није десило, већ су били све гласнији. Ни она мајсторица против истог ривала од прије три године није била оваква - рекао је Ивановић на почетку разговора за "Глас Српске".

Велики посао управа Подгоричана направила је ангажовањем тренера Џикића и повратком своје "дјеце" у клуб. Поред Ивановића, дрес Будућности поново су обукли Гордић, Данило Николић, Филип Баровић, а годину раније Поповић. Значајан је млади Алекса Илић, у ротацији је још Милић Старовлах, а и Зоран Николић зна како дише клуб. Браћа Шеховић имају велики број сезона као чланови црногорског шампиона па када се на ту осовину додају квалитетни странци Кајл Гибсон и Лендри те Џастин Долмен, онда резултат тешко може да изостане.

- Мислим да је то кључна ствар, домаћи играчи другачије схватају како клуб функционише. Неколико нас држи свлачионицу, осјећамо кад шта треба да буде урађено, а наравно да странци квалитетом представљају надградњу и доприносе резултатима. Тешко ишта може да се направи без домаћих играча - рекао је сјајни бек.

Признаје да су били много напети свих ових дана у ишчекивању мајсторице. Осјетило се да је притисак узео данак на старту меча, али је представа домаћих у другом дијелу била перфектна.

- Напетост је трајала од утакмице у Загребу. Цедевита је показала да је права екипа, више су жељели побједу у два претходна меча, што нисмо смјели да дозволимо. Добили смо лекцију о чврстини, скупили смо се и одговорили на прави начин. Схватили смо да играмо мекано и да тако не можемо до побједе. Они су искусна екипа, користили су "трасх талк", у томе су предњачили Димитрис Николс и Вил Чери. Показали су квалитет у овим сусретима, али смо уз помоћ публике успјели да славимо - додао је Ивановић.

Некако је баш Ивановићева тројка послије бруталног закуцавања Криса Џонсона тргла екипу, па и публику на путу до успјеха.

- Цијелу серију погађали су тешке шутеве, тројке на крају напада, па и ово Џонсоново куцање је потез који убија морал противника. С тог аспекта моја тројка дошла је у правом моменту. Похвалио бих Попа (Петра Поповића), јер је одиграо сјајно и готово сам преломио утакмицу - закључио је Ивановић.

Џикић адут

Тренер Џикић направио је сјајну атмосферу у екипи, што је предуслов за добре резултате. Његови тренерски квалитети никада нису били спорни, а Ивановићу прија рад са српским стручњаком.

- Џиле је модеран тренер, нескромно ћу рећи да играм најбољу сезону у каријери па је сувишно да причам колико ми сарадња с њим годи. Игра се заснива на бековима, држимо лопту, креирамо и имамо кредит да одлучујемо. Доста времена придајемо скаутингу, све противнике познајемо у душу. Одлично ћемо се припремити за финале па шта нам бог да - рекао је Ивановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана