­ Nemanja Zelenović, rukometni reprezentativac Srbije, za “Glas Srpske”: Imamo snage da se ­plasiramo na EP

Siniša Kotaraš
­ Nemanja Zelenović, rukometni reprezentativac Srbije, za “Glas Srpske”: Imamo snage da se ­plasiramo na EP

Novi Sad - Reprezentativci Srbije ubijeđeni su u uspjeh protiv Švajcarske koji je podgrijan sjajnom igrom i ubjedljivom pobjedom u Belgiji (37:26).

Rukometaši će u nedjelju od 18 časova u Novom Sadu odigrati utakmicu posljednjeg šestog kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti održano u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Izabranicima selektora Nenada Peruničića potrebna je pobjeda sa najmanje šest golova razlike da bi izborili plasman na Evru 2020. Optimizam iz svlačionice “orlova” prenio je jedan od najiskusnijih, članova ekipe Nemanja Zelenović.

- Veliki korak smo napravili pobedom u Belgiji i to nam daje dodatnu snagu da protiv Švajcarske ostvarimo još bolji rezultat. Svesni smo da će to biti veoma teško, ali imamo optimizma, snage i potencijala da za budućnost srpskog rukometa napravimo veliku stvar i kvalifikujemo se na Evropsko prvenstvo. Verujem da smo izvukli pouke iz prvog meča koji smo, nakon zaista dobre igre, izgubili u Švajcarskoj. Znamo da nas čeka ozbiljan protivnik, ali ne trebamo da gledamo semafor već da se apsolutno skoncentrišemo na parket i ono što se na njemu dešava - istakao je Zelenović za “Glas Srpske”.

Desni bek ubijeđen je da Srbija može da ostvari trijumf od najmanje šest golova razlike.

 - Imamo kvalitet i snagu da to uradimo i ubeđen sam u naš trijumf. Međutim, ako ta pobeda i ne bude veća od željenih šest golova razlike, imamo realnu šansu da se na evropskoj završnici nađemo kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije - tvrdi Zelenović.

Za samo osam mjeseci reprezentacija Srbije je podigla nivo igre na mnogo viši nivo i sada to već izgleda kao jedan dobro uštimani tim.

- Za sve je potrebno vreme pa tako i u sportu. Bio nam je potreban određeni period da se dolazeći sa raznih strana adaptiramo na kolektiv. Sada je sve mnogo lakše i verujem da je pred nama svetla budućnost - optimista je Zelenović.

 

Bi­H se nada čudu

Porazom na domaćem terenu od Bjelorusije (25:­31) reprezentacija BiH­ propustila ­je veliku priliku da s­e prvi ­pu­t nađe na Evropskom prvenstvu.­ Sada im za to treba pravo malo čudo, a to j­e d­a osim njihovog trijumfa n­a gostovanju k­od prvoplasirane Češke i Bjelorusija bude poražena na svom parketu od Finske koja u prethodnih pet susreta nije osvojila bod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana