Немања Максимовић, репрезентативац Србије, за “Глас Српске”: Не памтим кад смо овако изгинули на терену

Душан Репија
Немања Максимовић, репрезентативац Србије, за “Глас Српске”: Не памтим кад смо овако изгинули на терену

Лисабон - Кључеве игре Србије на средини терена, посебно када је у питању деструкција напада ривала у Лисабону, држао је Немања Максимовић.

Обично се за играче његових карактеристика каже да су невидљиви на терену, али да је за тим од пресудног значаја њихова игра. И заиста, везни фудбалер Хетафеа претрчао је километре и километре, феноменално затварао простор, пресјекао много лопти и онако из сјенке обавио одличан посао. Бод на гостовању против фаворита групе охрабрење је на почетку квалификација и добар путоказ за наставак.

- Била је врло компликована утакмица, посебно јер су Португалци имали императив после кикса са Украјином. Добро смо се бранили, примили помало глуп гол, али на крају не смемо да се жалимо. Они су нас притисли, што смо и очекивали, имали су доста шанси, али смо им добро одговорили у нашим нападачким акцијама, па је реми најправеднији. Осам утакмица не знамо за пораз, пре овог меча ремизирали смо са Немцима и то би требало да нешто говори. Растемо из утакмице у утакмицу, сазревамо и верујем да смо на правом путу - рекао је Максимовић за “Глас Српске”.

Утисак гледалаца са стране је да је Србија у претходних 180 минута показала много више борбености него у прошлим временима.

- Мислим да сте у праву. Откако сам ја у тиму, не памтим да смо овако “изгинули”. Сви желимо најбоље, стремимо ка једном циљу. За почетак, он се зове пласман на Европско првенство. Имамо одличну генерацију, супер се слажемо и верујем да нећемо оманути - нагласио је момак чији су коријени из Хан Пијеска.

Послије повреде Мијата Гаћиновића, Максимовићу се на средини терена придружио Адем Љајић и одиграо једну од најборбенијих утакмица.

- Одлично ми је помагао, јако се потрошио. Није му то природна позиција, али је показао да може да одговори дефанзивним задацима. Сви смо се подредили циљу, Александар Митровић је спринтао из напада у одбрану и обрнуто. Душан Тадић је показао класу, ово је његова сезона, све му иде како замисли... Жао ми је због примљеног гола, јер се Љајић и ја нисмо разумели. Он је мислио да ћу ја испратити Данила, а ја обрнуто, тако да је било касно када сам кренуо за њим, а он фантастично завршио акцију - објаснио је Максимовић.

Мали пропуст приликом гола Португалаца надокнадио је касније када је избацио лопту практично са гол-линије, а исто је учинио и неколико дана раније у Волфзбургу.

- Имао сам ту срећу и наравно да ми је драго. Трудим се да читам игру најбоље што могу. Све ми се поклопило, хвала богу, како у репрезентацији, тако у клубу и надам се да ћу овако наставити. Није лако када сте нови у најбољој селекцији, а ја сам претходно направио велики корак преласком из Казахстана у Шпанију. Требало је времена да се све посложи - нагласио је Максимовић.

Португалци су незадовољни суђењем Симона Марчинијака, јер сматрају да их је оштетио за једанаестерац послије играња руком Антонија Рукавине.

- Нисам видео ту ситуацију, чак нисам стигао ни да прегледам снимак, али Антонио каже да га је лопта прво закачила по носу, па онда ударила у руку. С друге стране, нико не помиње да је Пепе заслужио црвени картон. Невероватно је како тај човек улази у дуеле, чини ми се да сваки пут иде са намером да удари противника, а онај старт над Тадићем је врло ружан и безобразан - рекао је Максимовић.

Без обзира на то што репрезентативних акција неће бити до јуна, табела групе Б могла би да се промијени уколико УЕФА казни Украјинце због (не)дозвољеног наступа Жуниора Мораеша.

- Гледајући из наше перспективе, можда би било добро да буде покренут поступак, али не желим ником зло. Нема потребе да се замарамо тиме. Мислим да имамо квалитет да се на терену изборимо за једно од прва два места. У јуну гостујемо баш код Украјинаца, који су показали да су врло чврста екипа која никада не одустаје. Баш као и ми, играли су нерешено са Португалцима и добили Луксембург у судијској надокнади, што је доказ да поседују карактер - рекао је Максимовић.

Може ли Хетафе у ЛШ?

Селидба из Валенсије у Хетафе прошлог љета испоставила се као пун погодак за Максимовића. Мали тим из предграђа Мадрида прави је хит Ла лиге и десет кола прије краја заузима четврто мјесто које води у Лигу шампиона.

- За сваког играча је најбитније да игра у континуитету, а тиме сам се водио током целе каријере. Одлично ми је у Хетафеу, али нема никакве еуфорије. Не размишљамо о Лиги шампиона, у глави нам је само меч са Леганесом предстојећег викенда - рекао је Максимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана