Немања Гордић, кошаркаш Будућности: Чека нас кошаркашки рат

Агенције
Немања Гордић, кошаркаш Будућности: Чека нас кошаркашки рат

Подгорица - Најкориснији играч прошлогодишње финалне серије плеј-офа АБА лиге и члан Будућности Немања Гордић предстојеће дуеле против Црвене звезде описао је као кошаркашки рат и поручио да се нада истом исходу као прошле сезоне.

 

- То је иза нас, али је велико искуство за све оне који смо били ту и прошле сезоне. Трудимо се да то пренесемо и играчима који су стигли ове сезоне и да их припремимо за оно што их чека у финалу. А чека нас кошаркашки рат и мислим да смо спремни. Ко год дође до финала, реално има своје шансе, обје екипе иду на титулу. Зато су шансе подједнаке. Играма у лигашком дијелу изборили су се за предност домаћег терена. Ми смо, са друге стране, у плеј-офу подигли ниво игре и надам се да ћемо наставити то да радимо и у финалу. Растерећени смо што нема Евролиге, али се, опет, финале игра свака два дана, тако да упадамо у исти ритам као кад смо играли Евролигу. То може нама да иде у корист, јер смо навикли да играмо доста јаких мечева у том ритму. Али видјећемо шта ће показати финале - рекао је Гордић.

Нада се једном брејку у прве двије утакмице.

- Одлучиваће нијансе, обје екипе су квалитетне, имају квалитетне појединце. И ми и они имамо одличан домаћи терен и надам се да можемо направити један брејк у Београду који би нам доста значио. Послије тога слиједе утакмице на домаћем терену. Али, идемо од меча до меча, у фокусу је сада први сусрет у петак - додао је Гордић.

Доласком Јасмина Репеше његова улога у тиму се, према сопственом признању, промијенила, али није желио много да коментарише појединачни учинак.

- Уз све дужно поштовање, не бих пред финале коментарисао никога појединачно, па ни себе. Најважније је да смо “кликнули” у плеј-офу, да смо показали карактер и надам се да ћемо се тога држати и у финалу. Има нас доста, финале се игра на три побједе, тако да ће сваки играч морати да буде главом 100 одсто концентрисан уколико желимо да освојимо титулу - закључио је Гордић.

Први меч Црвене звезде и Будућности биће игран у петак од 19 часова у дворани “Александар Николић”, а други у недјељу на истом мјесту и у исто вријеме. Финална серија игра се на три добијена меча.

 

Велико интересовање

Звезда је јуче пустила улазнице у продају, а прије 12 часова већ су били редови на продајним мјестима, тако да ће дворана “Александар Николић” бити испуњена до посљедњег мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана