Nedostajaće nam Kolarov i Matić

Glas Srpske
Nedostajaće nam Kolarov i Matić

Beograd - Da su izostanci Aleksandra Kolarova i Nemanje Matića veliki hendikep za reprezentaciju Srbije pred mečeve sa Crnom Gorom i Rumunijom u Ligi nacija, složni su golman Marko Dmitrović i defanzivac Nikola Milenković, ali su poručili da postoje zamjene koje će nadomjestiti njihov izostanak.

“Orlovi” će danas otputovati u Podgoricu, gdje će sutra od 20.45 časova odigrati utakmicu protiv Crne Gore u okviru Lige nacija.

- Sigurno je da će nam nedostajati. Radi se o dva kapitena i najbolja igrača. Međutim, ko god da istrči na teren u Podgorici, siguran sam da će i na individualnom i kolektivnom planu dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat - rekao je Dmitrović.

Čuvar mreže španskog Eibara istakao je da će Srbija igrati na pobjedu u Podgorici u, kako je naglasio, specijalnoj utakmici.

- Svi se dobro znamo, bili smo u zajedničkoj državi. Imam u Crnoj Gori mnogo prijatelja, ali ovo je takmičarska utakmica i motiv više za nas da idemo na pobedu i ispunimo cilj, a to je prvo mesto u grupi Lige nacija - poručio je Dmitrović.

Najveća prijetnja golu biće Stevan Jovetić koji se vraća poslije povrede, ali nije sigurno da li će početi meč. Šest bodova iz predstojećih dviju utakmica priželjkuje i  defanzivac Fjorentine Nikola Milenković.

- Pred nama su dve utakmice koje sigurno neće biti nimalo lake, ali idemo u Podgoricu i Bukurešt sa ambicijom da pobedimo. Nedostajaće nam dva naša najiskusnija igrača, ali verujem u naš kolektiv i ekipu koja želi da napreduje posle svakog okupljanja - rekao je Milenković.

Crnogorci su veliki optimisti upravo zbog odsustva Kolarova i Matića pa najavljuju pobjedu, ali Milenković se ne obazire previše na to.

  • Njihovo je pravo da tako pričaju, a mi gledamo samo sebe i da se spremimo na najbolji mogući način - zaključio je Milenković.

Zagonetni Matić

Nemanja Matić zbog povrede nije u kombinaciji za predstojeće utakmice. U Podgorici će duel sa Crnom Gorom posmatrati zajedno sa Žozeom Murinjom, a na “Instagramu” se oglasio krajnje misterioznom porukom.

- Da, Nemanja Matić je spreman da pogine za Srbiju, kao što je njegova otadžbina, s istim entuzijazmom, spremna da ga ponovo izda. I uradiće ona to. Nemaj nikakvu sumnju, moj Nemanja - napisao je Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana