Недостајаће нам Коларов и Матић

Глас Српске
Недостајаће нам Коларов и Матић

Београд - Да су изостанци Александра Коларова и Немање Матића велики хендикеп за репрезентацију Србије пред мечеве са Црном Гором и Румунијом у Лиги нација, сложни су голман Марко Дмитровић и дефанзивац Никола Миленковић, али су поручили да постоје замјене које ће надомјестити њихов изостанак.

“Орлови” ће данас отпутовати у Подгорицу, гдје ће сутра од 20.45 часова одиграти утакмицу против Црне Горе у оквиру Лиге нација.

- Сигурно је да ће нам недостајати. Ради се о два капитена и најбоља играча. Међутим, ко год да истрчи на терен у Подгорици, сигуран сам да ће и на индивидуалном и колективном плану дати све од себе да остваримо добар резултат - рекао је Дмитровић.

Чувар мреже шпанског Еибара истакао је да ће Србија играти на побједу у Подгорици у, како је нагласио, специјалној утакмици.

- Сви се добро знамо, били смо у заједничкој држави. Имам у Црној Гори много пријатеља, али ово је такмичарска утакмица и мотив више за нас да идемо на победу и испунимо циљ, а то је прво место у групи Лиге нација - поручио је Дмитровић.

Највећа пријетња голу биће Стеван Јоветић који се враћа послије повреде, али није сигурно да ли ће почети меч. Шест бодова из предстојећих двију утакмица прижељкује и  дефанзивац Фјорентине Никола Миленковић.

- Пред нама су две утакмице које сигурно неће бити нимало лаке, али идемо у Подгорицу и Букурешт са амбицијом да победимо. Недостајаће нам два наша најискуснија играча, али верујем у наш колектив и екипу која жели да напредује после сваког окупљања - рекао је Миленковић.

Црногорци су велики оптимисти управо због одсуства Коларова и Матића па најављују побједу, али Миленковић се не обазире превише на то.

  • Њихово је право да тако причају, а ми гледамо само себе и да се спремимо на најбољи могући начин - закључио је Миленковић.

Загонетни Матић

Немања Матић због повреде није у комбинацији за предстојеће утакмице. У Подгорици ће дуел са Црном Гором посматрати заједно са Жозеом Мурињом, а на “Инстаграму” се огласио крајње мистериозном поруком.

- Да, Немања Матић је спреман да погине за Србију, као што је његова отаџбина, с истим ентузијазмом, спремна да га поново изда. И урадиће она то. Немај никакву сумњу, мој Немања - написао је Матић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана