Навијачи из Далмације пријете убиством Луки Модрићу

Навијачи из Далмације пријете убиством Луки Модрићу 14.06.2018 10:17 | Срна

Загреб - Капитен фудбалске репрезентације Хрватске Лука Модрић на удару је екстремних навијача из Далмације који му пријете убиством, па чак и клањем због промјене исказа током свједочења у корист осуђеног некадашњег директора “Динама” Здравка Мамића.

Модрић је изгубио подршку дијела навијача и постао омражена фигура хрватског фудбала откако је промијенио исказ на суђењу Мамићу, због чега је оптужен за клевету, па ће се наћи пред судом.


Увредљиви графити на његов, али и на рачун Дејана Ловрена, халфа репрезентације “коцкастих” који је такође мијењао исказ у корист Мамића, све чешћа су појава широм земље.

На “Инстаграм” профилу “Балкански навијачи” објављене су застрашујуће фотограФије непознатог аутора. На једној од њих неко држи нож на Модрићевом врату, док је на другој капитен репрезентације - објешен.

Недавно је поред Шибеника освануо велики транспарент на којем су прецртана имена Луке Модрића, звијезде “Реал Мадрида”, и Дејана Ловрена, члана “Ливерпула”.

“Контра мраку, контра сили - све изгубили дабогда”, писало је на транспаренту, који није скривао незадовољство руководећом гарнитуром хрватског фудбала и појединим играчима.

Навијачи сплитског “Хајдука” годинама су у рату са Мамићем, којег оптужују за немоћ “билих” да освоје титулу у Хрватској.

Многи навијачи “Хајдука” и Далматинци већ годинама бојкотују игре репрезентације, а посебан вид протеста било је исцртавање нацистичке свастике на терену током меча Хрватска-Италија прије неколико година.

Здравко Мамић је добио 6,5 година затвора у првостепеној пресуди осјечког суда због тога што је оштетио “Динамо”, присвајајући велике своте новца, подсјећају спортки портали.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица