Модрић ускоро пред судом у Мадриду

Агенције
Модрић ускоро пред судом у Мадриду

Капитен хрватске фудбалске репрезентације Лука Модрић могао би почетком идуће године да изађе пред судију у Мадриду који ће одлучити о његовој нагодби с пореском управом.

Модрић је прихватио оптужбу за превару пореске управе у износу од 870.728 евра те пристао платити 1,4 милиона евра, у шта су урачунате казна и камате.

“Прво ћемо ријешити случај Кристијана Роналда, а онда ће бити одржано рочиште за Модрића, могуће почетком наредне године. Још немамо тачан датум”, рекао је у телефонском разговору портпарол суда Луис Салас.

Истрага је почела 2016., када су порезници примијетили да у његовој пореској пријави нема прихода оствареног од спонзорских уговора. У имовинској картици је навео да је власник компаније ''Ивано С.а.р.л.'', назване по његовом сину.

Пореска полиција је прегледала компанију ''Ивано С.а.р.л.'' те установила да се та компанија не бави управљањем имиџа Луке Модрића, да нема запосленика и опрему те служи фудбалеру за избјегавање плаћања пореза у Шпанији.

Истражиоци су закључили како у Луксембургу, који има ниске порезе, нема ничега осим регистроване компаније.

На њен рачун је исплаћиван новац од компаније НИКЕ, чије копачке носи, те од других спонзора и маркетиншких уговора које је имао с Реал Мадридом.

Према уговору Модрића и његове компаније ''Ивано С.а.р.л.'', тај би новац подигао након што заврши играчку каријеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана