Милош Теодосић: Нећу јавно позивати играче

Агенције
Милош Теодосић: Нећу јавно позивати играче

Београд - Капитен кошаркаша Србије Милош Теодосић рекао је да је прерано говорити о пласману и медаљама на Свјетском првенству, али да се нада да ће екипа у Кину отпутовати у најјачем саставу.

Српски организатор игре, који је од фебруара без клуба након што је споразумно раскинуо уговор са НБА лигашем Лос Анђелес Клиперсима, говорио је и како проводи слободно вријеме.

- Тренирам и завршавам приватне обавезе које имам. Било је необично, нисам на то навикао. То је ново искуство, за које се надам да се неће поновити. Шта је, ту је. Привикао сам се на то да имам много слободног времена и сад је време да почнем да радим. Прескочио сам лето 2017. због повреде и јако ми је криво због тога. Недостајало ми је и мало сам се више ужелео утакмица - рекао је Теодосић.

Кошаркаши Србије бране сребро освојено у Шпанији 2014, а Теодосић је истакао и шта је први циљ на СП од 31. августа до 15. септембра.

- Пре свега да будемо сви здрави и да дођемо што спремнији на окупљање. Што се тиче медаље или пласмана на СП, мислим да је о томе прерано говорити. Ако будемо играли на начин на који знамо, ако се будемо борили, резултат неће изостати. Надам се да ћемо бити у најјачем саставу и мислим да је то врло могуће, само да нас повреде заобиђу и не праве проблеме - истакао је Теодосић.

Нагласио је и да не жели јавно да позове играче да се придруже репрезентацији.

- Не бих то радио јавно, јер је то однос између нас играча и ако буде требало да се прича са неким, наравно да ћемо причати. Међусобно ћемо се договарати, али у сваком случају нећу то радити јавно - нагласио је Теодосић.

Репрезентација Србије први пут послије 2013. године играће у плавим дресовима.

- У првом тренутку када је промењена у црвену, било ми је чудно. Сада смо се можда мало навикли, али мени лично је плава боја дража - истакао је Теодосић.

Епизода у НБА није испунила очекивања, а кошаркаш из Ваљева објаснио је шта му је недостајало у најјачој кошаркашкој лиги на свијету.

- Мало више здравља, можда мало више среће. Да су се неке ствари поклопиле, мислим да би ситуација била другачија. Било је то сјајно искуство за мене и то искуство не бих мењао ни за шта, без обзира на начин на који се завршило. Ниједног тренутка се нисам покајао што сам отишао тамо. НБА је најбоља и најогранизованија лига, бар од оних лига у којима сам ја играо. То је друга димензија играња кошарке. Сви око тебе су посвећени само теби, да теби буде што боље - појаснио је Теодосић.

 

Сале нуди Теу 2,3 милиона евра

Наставак каријере је тема која све занима, а појавила се информација да је Теодосић у преговорима са Виртусом из Болоње, који води селектор Србије Александар Ђорђевић. Наводно, освајач ФИБА Лиге шампиона понудио је Теу двогодишњи уговор вриједан 2,3 милиона евра, али га неиграње Евролиге лако може одбити, мада Италијани играју на карту одличне сарадње са Ђорђевићем.

- Не бих причао о именима клубова. Прерано је. Ако причамо о Европи, првенства трају још два месеца, НБА се и даље игра... Размишљам, али сада конкретно који би то клуб могао да буде, не. И Виртусу је остало да заврши сезону и свим осталим клубовима у сезони. Видећемо, има времена - објаснио је Теодосић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана