Милош Нинковић: Умало да се разведем због Звезде

Глас Српске
Милош Нинковић: Умало да се разведем због Звезде

СИДНЕЈ - Фудбалер Сиднеја и бивши играч Црвене звезде Милош Нинковић присјетио се како је 2013. године хтио по сваку цијену да обуче дрес некадашњег првака Европе, иако је на столу имао неколико понуда много богатијих клубова.

 

 

Међутим, популарни Нине размишљао је само о “црвено-бијелом” дресу, а сан о титули обистинио се на крају сезоне када је подигао шампионски трофеј са тимом из Љутице Богдана и означио крај Партизанове доминације.

- Супруга ми је рекла: “Ако потпишеш за Звезду, развешћу се од тебе”. Имао сам и друге понуде, наравно, али јој нисам рекао. Када сам био дете сан ми је био да играм за Звезду, а не за Реал Мадрид или Барселону. Дошао сам у клуб и освојио титулу после седам година поста. То је било нешто невероватно - рекао је Нинковић.

Он се 2015. преселио у Аустралију и потписао за Сиднеј, у којем наступа и данас. Један од највећих дербија те земље је окршај његове екипе и Мелбурн Викторије, а Нинковић је открио да притисак све више расте како се ближи утакмица.

- У тим мечевима осетите притисак чак пет или седам дана пред утакмицу. То сам осетио само једанпут док сам играо за Звезду против Партизана. Пред сваки велики меч осетите притисак неколико дана пред почетак, то сам осетио против Партизана и исто то осећам и сада против Мелбурна - нагласио је Нинковић.

У богатој каријери био је дио репрезентације Србије на Свјетском првенству у Јужној Африци 2010. године, а за девет година проведених у Динамо Кијеву играо је против највећих имена свјетског фудбала, попут Леонела Месија, Андрее Пирла, Кристијана Роналда. Међутим, један од најзначајнијих голова постигао је 2017. године у далекој Аустралији, у дресу клуба који није ни постојао када је започињао професионалну каријеру.

- Гол који је Сиднеју донео титулу првака Аустралије вероватно је најважнији у целој каријери јер сам директно донио велики успех свом тиму. Био је то један од најлепших осећаја и тај период био је заиста невероватан - рекао је Нинковић.   

Крај у Сиднеју

С обзиром на то да има 34 године, Нинковић већ размишља о завршетку играчке каријере, а будући да је срећан у Сиднеју, све су прилике да ће у Аустралији окачити копачке и клин.

- Желим да каријеру завршим овде јер сам срећан и осећам се као код куће - рекао је Нинковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана