Милојевић: Преузимам одговорност, могли смо боље

Танјуг
Милојевић: Преузимам одговорност, могли смо боље

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић преузео је на себе одговорност послије пораза од Пари Сен Жермена (6:1) у Лиги шампиона и поручио да је његов тим могао боље, али и да би меч у Паризу могао да буде права лекција.

Звезда је на “Парку принчева” доживјела најтежи пораз у Европи послије 55 година, идентичан као против пољске Полоније у Интертото купу.

“Ово је врхунски ниво. Неко сам ко никад није бежао од одговорности, сигурно можемо боље. Били смо фасцинирани, ово је за нас лекција. Ако је ово цена да будемо бољи, биће ми драго”, рекао је Милојевић на конференцији за медије послије меча.

Он је признао да му не прија пораз, наглашавајући да не воли да губи.

“Треба извући доста добрих поука и што више добрих ствари за будућност, јер смо видели трендове савременог фудбала. Видели смо једну екипу коју смо до пре неколико година могли да гледамо само на ТВ екранима, а сада смо играли против ње”, додао је тренер Звезде.

Милојевић није желио да бјежи од одговорности, али и истакао је да не треба да се суди након убједљивог пораза.

“Ако се схвати трагично пораз спреман сам шта год, ту сам, све што се тиче управе. Десило се шта се десило... Урадили смо пуно уласком у Лигу шампиона, направили смо пуно позитивних ствари и моји играчи су професионалци, морају да науче из пораза”, рекао је Милојевић.

Изнио је и низ похвала на рачун троструког стријелца Нејмара.

“Један од најбољих играча тренутно на свету. Било би некоректно њега издвојити, али је био овај пут тај који је и давао голове, и асистирао. Играч је топ класе и јако је тешко играти против њега”, закључио је он.

У наредном колу Лиге шампиона црвено-бијели гостују Ливерпулу 24. октобра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана