Milivojević završena tema

Glas Srpske
Milivojević završena tema

Beograd - Selektor fudbalera Srbije Mladen Krstajić rekao je da Luka Milivojević neće igrati za reprezentaciju dok je on na toj poziciji, a na spisku igrača za prijateljsku utakmicu protiv Njemačke (20. mart) i prvi duel kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Portugalije (25. mart) nije bilo mjesta ni za Vladimira Stojkovića, Marka Grujića i Branislava Ivanovića.

Na prozivci, očekivano, neće biti ni Matije Nastasića koji je rekao da neće igrati za Srbiju dok je Krstajić selektor, a povratnici u tim su Darko Lazović i Stefan Mitrović. Zanimljivo je da je Nemanja Radonjić pozvan iako nije u prvim planovima u Marselju, dok je Miroslav Bogosavac igrama u Čukaričkom zaslužio povjerenje. Ipak, Krstajić se posebno osvrnuo na Milivojevića sa kojim je u Londonu bezuspješno pokušao da izgladi odnose.

- Zajedno sa potpredsednikom Markom Pantelićem bio sam u Londonu i pričali smo otvoreno sa Lukom, koji više nije spreman da igra za Srbiju. Želeli smo da ostavimo neke stvari po strani, jer niti je Luka Srbija, niti je Krstajić Srbija i da napravimo što bolju atmosferu oko reprezentacije, ali nismo našli zajednički jezik. U javnosti su kružile informacije da će igrati najbolji i da Srbija ima sve igrače na raspolaganju, ali neki su odlučili tako. Sve dalje možete da pitate Pantelića ili Kovačevića, ali za mene ja ta tema završena - rekao je Krstajić. 

Iako ove sezone Grujić blista u Herti, za njega nema mjesta u nacionalnom timu, a Krstajić je ovaj potez objasnio neodazivanjem sjajnog veziste na pozive u mladu reprezentaciju.

- Grujića poštujem, momak je za desetku, ali nije normalno da se odbija mlada reprezentacija. Dok god se neko ne bude odazivao mladoj selekciji, ne može da bude u funkciji A tima. Ako imate mogućnost da igrate za mlade, a ne igrate, mislim da na taj način ne poštujete Srbiju. Bio sam reprezentativac 59 puta, ali nikada nisam rekao da ne mogu. Reprezentacija je krov fudbala, selektor je taj koji odlučuje o tome, a on nije želeo da se odazove Goranu Đoroviću - kategoričan je Krstajić.

Mnogi su očekivali debi napadača Crvene zvezde Milana Pavkova, heroja velike pobjede nad Liverpulom u Ligi šampiona jesenas, koji je nedavno bio strijelac i u “vječitom” derbiju, ali je Krstajić rekao da za njega ima vremena i poručio da razmišlja i o drugim igračima iz Superlige Srbije, poput Milana Gajića.

- Gajić ne igra, treba mu kontinuitet. On će sigurno biti reprezentativac u budućnosti. Ne mogu da ga zovem posle dve godine neigranja, a posle jedne utakmice. Pavkov takođe mora češće da igra - jasan je Krstajić.

Na kraju je poručio i da vrata reprezentacije nisu nikome zatvorena, a kada je Stojkovićev status u pitanju, rekao je da je Marko Dmitrović trenutno prvi golman.

- Sa Stojketom sam igrao u reprezentaciji i Partizanu, on nije golman koji će da sedi na klupi sa toliko godina. Ovih 27 igrača su trenutno najbolji. Ima tu i mlađih i starijih fudbalera. Konkretno, Mijat Gaćinović, Andrija Živković i Radonjić su budućnost srpskog fudbala i normalno je da su na spisku, bez obzira na to što igraju slabije u svojim klubovima - zaključio je Krstajić i dodao da Nikola Milenković nije pozvan jer ima problema sa povredom koljena.

 

Spisak

Na Krstajićevom spisku našlo se 27 fudbalera, a to su: golmani: Marko Dmitrović, Predrag Rajković, Nikola Vasiljević. Odbrana: Antonio Rukavina, Nemanja R. Miletić, Uroš Spajić, Nikola Milenković, Miloš Veljković, Stefan Mitrović, Aleksandar Kolarov, Miroslav Bogosavac. Vezni red: Nemanja Matić, Ljubomir Fejsa, Nemanja Maksimović, Saša Lukić, Sergej Milinković-Savić, Branko Jovičić, Dušan Tadić, Filip Kostić, Adem Ljajić, Andrija Živković, Darko Lazović, Mijat Gaćinović, Nemanja Radonjić. Napad: Aleksandar Mitrović, Aleksandar Prijović, Luka Jović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana