Мијат Гаћиновић, српски фудбалер: Дај боже да сам највећи проблем у репрезентацији

Глас Српске
Мијат Гаћиновић, српски фудбалер: Дај боже да сам највећи проблем у репрезентацији

Београд - Српски репрезентативац Мијат Гаћиновић признао је да је непримјерено реаговао на одлуку селектора “орлова” Младена Крстајића да га замијени на полувремену утакмице са Литванијом. Фудбалер Ајнтрахта поручио је да не оправдава своје понашање, али да никога није гађао или се уносио у лице, као што је то представљено у медијима.

- Нисам дао себи за право тако да реагујем зато што сам освојио нешто у каријери, већ зато што су ми сметале неке ствари које сам скупљао у себи одраније. Увијек сам причао истину и мислим да људи треба да је знају. Дај боже да сам највећи проблем у репрезентацији. Када поједини новинари имају тако поуздане изворе, надам се да ће онда објавити све што се дешавало. У дресу Србије увијек сам играо срцем и давао све од себе, понекад успјешно, некад мање успјешно. Тако ће бити увијек када ми се укаже прилика, а вријеме ће показати ко је какав - рекао је Гаћиновић.

Његов потез није се свидио капитену Александру Коларову, који је стао у одбрану селектора Крстајића и жустро реаговао на незадовољство младог фудбалера.

- Ко си ти? Који си трофеј освојио у каријери да тебе не би смео неко да замени? - упитао је Коларов.

Иако није био присутан у тренутку инцидента, директор репрезентације Дарко Ковачевић осудио је понашање играча Ајнтрахта.

- Сви смо на истом броду и сви треба да стремимо ка истом циљу, а то је пласман на Европско првенство. Свако има право да буде незадовољан, али интерес репрезентације је изнад свих нас. Сви млађи играчи треба да се угледају на Коларова и Немању Матића и да им буде част што уопште играју у истом саставу са њима - рекао је Ковачевић.

Упркос освајању првог мјеста у групи Лиге нација, још једном се испоставило да је атмосфера у репрезентацији Србије на јако лошем нивоу. У међувремену је најављена нова смјена селектора и одлазак Крстајића, који је и сам изјавио да је март далеко за њега и његов стручни штаб. Иначе, Гаћиновић је постигао два гола на 11 наступа за “орлове”, а Крстајић га љетос није уврстио у тим који је наступио на Свјетском првенству у Русији иако је био стандардни члан репрезентације током квалификација. Потом га је вратио за утакмице Лиге нација и Гаћиновић је наступио на посљедња четири меча и сваки пут био замијењен.

Огласио се Миливојевић

Фудбалер који је први јавно оптужио селектора Крстајића за лоше резултате на Свјетском првенству, Лука Миливојевић, огласио се поводом најновијег инцидента у репрезентацији. Он је на “Инстаграму” објавио фотографију у дресу Србије, уз иконицу орла у њеном опису. Миливојевић је тако још једном поручио да много тога не функционише у ФС Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана