Лука Јовић, фудбалер Србије: Заслужио сам повратак у “орлове”

Агенције
Лука Јовић, фудбалер Србије: Заслужио сам повратак у “орлове”

Стара Пазова - Евентуална побједа против Црне Горе у суботу приближила би фудбалску репрезентацију Србије Б дивизији Лиге нација, а нападач Ајнтрахта Лука Јовић рекао је да је својим играма заслужио повратак у национални тим. Поручио је да уз прави приступ, резултат у утакмици против комшија и у мечу са Литванијом, три дана касније, не би смио да изостане.

- Сигурно смо квалитетнији од Црне Горе мада све зависи од нас као што ни њихова селекција неће зависити од једног играча. Увек идемо на победу и надам се да ће публика доћи у што већем броју јер су нам навијачи заиста потребни. Драго ми је што се поново враћам на наш стадион - изјавио је Јовић.

Позив у националну селекцију Јовић је добио као најбољи стријелац Бундеслиге, али је истакао да то није пресудно у репрезентативном дресу.

- То је сјајно, драго ми је што сам најбољи стрелац једне од најјачих лига, али сада сам ту за репрезентацију и даћу све од себе да зарадим минуте. Драго ми је што сам се вратио у екипу, мислим да сам заслужио то својим играма, али у репрезентацији није битно ко је најбољи стрелац и сада не обраћам пажњу на то - рекао је Јовић.

Да су квалитетнији од Црне Горе и Литваније поручио је штопер Вердера из Бремена Милош Вељковић који је додао да екипа напредује из утакмице у утакмицу и да су сви задовољни досадашњим учинком.

- Нормално је да очекујемо да победимо овде, али морамо да дамо свој максимум. Задовољни смо за сада, из утакмице у утакмицу смо све бољи и бољи. Наша комуникација такође напредује. Имамо добру прилику да остваримо први тријумф на домаћем терену. Пробаћемо да играмо као у Подгорици, ако буде тако, резултат неће изостати. Циљ нам је да не примимо гол и ако буде тако имамо велику шансу за победу -  рекао је Вељковић, који би уз Николу Миленковића требао да чини штоперски тандем у суботу.

У одбрани не би требало да буде неких већих дилема, а највећа неизвјесност је око тога ко ће истрчати у везном реду. Око Немање Матића и Душана Тадића не би требало да буде постављено питање, а биће занимљиво видјети да ли ће уз њих од првог минута наступити још двојица везиста, или један, у случају да Јовић заигра у тандему са Александром Митровићем. Крстајић ће имати слатке муке у нападу, с обзиром на то да је и Александар Пријовић у доброј форми.

Тумбаковићеве муке

Селектор Црне Горе Љубиша Тумбаковић суочава се са великим проблемима пред утакмицу против Србије пошто је штопер, Жарко Томашевић, због повреде раније морао да напусти тренинг. Осим њега, стратег “соколова” не може да рачуна на повријеђене Стевана Јоветића, Стефана Савића, Николу Вукчевића и Филипа Стојковића, а под знаком питања је и Александар Шћекић који се опоравља од прелома носа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана