Љубав према Звезди не мари за километре

Душан Репија
Љубав према Звезди не мари за километре

Бањалука - Љубав не зна за границе и даљину. А када се споје љубав и фудбал, онда немогуће постаје оствариво. Тако је утакмица Лиге шампиона између Црвене звезде и Ливерпула спојила кумове који живе на два краја свијета.

Лорен Радованчевић је из Сиднеја превалио толики пут да би заједно са својом кумом Драганом Ђурђевићем из Бањалуке гледао вољену Звезду. Заједно су у друштву синова бодрили “црвено-бијеле” до историјске побједе. Њихови насљедници дуго ће препричавати мајсторије Милана Павкова, а они су на овај начин учврстили не само љубав према клубу него и дугогодишње пријатељство.

- Прешли смо скоро 20.000 километара у једном смјеру. Ништа нам није тешко због Звезде. На крају смо награђени побједом и нема срећнијих од нас. Иако је овај пут можда дјеловао немогуће некоме са стране, био сам сигуран да долазимо када је кум потврдио да има карте. Ни оптимизам у вези са утакмицом није нас напуштао. Дошли смо у Београд послије пет година када смо такође бодрили Звезду. Пратимо све утакмице и идемо даље - рекао је Радованчевић.

Његов кум учинио је све како би обезбиједио улазнице.  Учинио је све како би дошао до вриједног комадића папира и изненадио пријатеља који у Аустралији живи непуних 30 година. Љубав према Звезди пренијели су на насљеднике и имали су срећу да се радују великом тријумфу.

- Потајно смо се надали, али нисмо очекивали, јер је Ливерпул један од најбољих и најбогатијих клубова. Међутим, нико није могао да нам ускрати наду. Знамо да су се чуда и раније дешавала на “Маракани”, а на срећу свих навијача тако је било и сад. Изгледа да се небо поново отворило. Драго ми је што је кум награђен сјајном атмосфером и побједом. Сигуран сам да му је то најбоља сатисфакција за долазак, иако не бисмо очајавали ни да је исход био другачији. Овако је утисак само још јачи - рекао је Ђурђевић.

Нинковић божанство

Звезда има много навијача у Сиднеју. Бројни српски исељеници биће уз изабранике Владана Милојевића и у наредним сусретима, а дио заслуга за то има и бивши фудбалер Звезде Милош Нинковић који годинама бриљира у дресу Сиднеја.

- Нине је добио статус божанства у земљи кенгура. Аустралијанци воле фудбал иако им није национални спорт. Посебно цијене мајсторе који једним потезом рјешавају утакмице, а Нинковић је од те сорте - рекао је Радованчевић.

Смијали се и Жигићу

Бивши фудбалер Борца, а сада члан Партизана Александар Субић дијелио је једну сезону свлачионицу са Звездиним јунаком Миланом Павковом, за којег има само ријечи хвале када су у питању његове људски и играчки квалитети.

- Био је беспотребно потцијењен, смијали су се и Николи Жигићу или Питеру Краучу. То су такви типови играча, на први поглед не изгледају фудбалски због висине, али су врло незгодни и опасни. Он је у Радничком прошле сезоне постигао 23 гола, што не ураде ни нападачи “вјечитих”. Користи скоро сваку шансу. Драго ми је због њега иако не навијам за Звезду. Врло је марљив и стрпљив па је дочекао својих пет минута - рекао је Субић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана