Лига шампион: Судува разбила АПОЕЛ, хет-трик за десет минута!

B92
Лига шампион: Судува разбила АПОЕЛ, хет-трик за десет минута!

Фудбалски клуб из Литваније Судува убједљиво је побједио кипарски АПОЕЛ са 3:1 у првом мечу првог кола квалификација за Лигу шампиона.

АПОЕЛ, који је имао улогу великог фаворита, није знао шта га је снашло па је већ на полувремену губио са три гола предности.

Први дуел двомеча између потенцијалних противника Црвене звезде у наредној рунди ријешио је Ригино Сисилија, нападач са Куракаа, који је постигао хет-трик за само десет минута игре, и већ у 19. минуту игре Судува је имала огромну предност.

Шампион Кипра је статистички био боља екипа, чак и у првом полувремену, али је Судува својим "блицкригом" успјела да реши први од два дуела у своју корист и са великом предношћу оде пут КИпра, гдје ће за недјељу дана играти реванш меч.

Побједу домаћина ублажио је Хаку, који је голом у 94. минуту поставио коначан резултат од 3:1.

Првак Србије Црвена звезда није успио да побједи на гостовањ у Летонији против Спартакса из Јурмале, а побједник тог двомеча ће се састати са бољим из окраша АПОЕЛ и Судуве.

Астана је имала мањих проблема против црногорске Сутјеске и, упркос доминацији на терену, нису успјели да побједе са више од 1:0. Гол за домаћина постигао је Муртазајев у 29. минуту, из пенала.

Зрињски из БиХ такође је био неуспјешан у првом мечу првог кола, па је поражен од словачке Трнаве, такође минималним резултатом. Додуше, овим резултатом гости неће бити незадовољни, с обзиром да су од 70. минута играли са играчем мање, због искључења Цирјака, а по приказаној игри имају чему да се надају у реваншу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана