Куп је Партизанов – преокрет црно-белих за први Ђукићев трофеј

Срна
Куп је Партизанов – преокрет црно-белих за први Ђукићев трофеј

Фудбалери Партизана побједили су Младост из Лучана 2:1 (1:1), послије преокрета у Сурдулици и освојили Куп Србије.

Црно-бијели су тако другу сезону у низу одбранили трофеј, први пут у клупској историји су три пута у низу освајали такмичење, а ова титула им је укупно 15.

Младост је неочекивано повела на стадиону Радника голом ветерана Јанка Тумбасевића у 21. минуту, да би само десет минута касније изједначио Марко Јанковић сјајним голом из слободног ударца.

Тај потез је преломио ток меча јер су црно-бели у наставку потпуно доминирали тереном и на крају преокренули пола сата прије краја.

Побједоносни гол за спас сезоне клуба из Хумске постигао је Саша Здјелар, након сјајног проигравања од стране Марка Јетвовића послије корнера.

"Свакако успешна сезона, нормално је да има падова и успона. Најдражи ми је због играча, знам колико су се они мучили и колико су жеље имали. Ово је екипа којој не могу ништа да замерим, врхунска сезона је завршена и честитам играчима", рекао је Ђукић послије првог трофеја који је освојио у тренерској каријери.

Црно-бели су до трећег узастопног трофеја Купа стигли као најефикаснији тим такмичења са 14 погодака, а пред Младости елиминисали су Ртањ (3:0), Рад (3:0), Јавор (2:0) и Чукарички (2:4, 2:0).

Партизан је и трећи пут ове сезоне савладао Младост у међусобним сусретима, након 3:0 у Хумској, а потом 2:1 у Лучанима средином фебруара у Суперлиги.

Нажалост, меч у Сурдулици је имао ружну, мада очекивану "најаву", двије од три супротстављене фракције навијача Партизана потукле су се на ауто-путу у близини Ниша.

Трофеј и медаље за побједнике испред ФСС уручили су Ненад Бјековић, Саво Милошевић и Новица Тончев.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана