Крстајић окупио “орлове”

Душан Репија
Крстајић окупио “орлове”

Стара Пазова - Послије осам година чекања, фудбалери Србије синоћ су почели припреме за Свјетско првенство.

Ведри, насмијани и ријешени да надмаше учинак претходне генерације, која је у Јужној Африци запела у групној фази. Иако су играчи стигли у Српску кућу фудбала око поднева, на терен “Мишел Платини” истрчали су неколико минута прије 18 часова. Први је поред стотинак новинарских екипа прошао селектор Младен Крстајић, а за њим су један по један излазили његови адути. Неколико минута послије тога стигао је и први човјек ФСС-а Славиша Кокеза са бившим предсједником Томиславом Караџићем и легендом српског фудбала Илијом Петковићем.

Иако је било примјетно да су момци расположени и да су једва чекали почетак припрема, људи из ФСС-а учинили су све да играчи имају приватност, па су тако све новинарске екипе поштовале строгу контролу при уласку, а сви они који су прије заказаног времена дошли на капију морали су да сачекају договорени термин од 17.30 часова, када су се запутили ка терену. Осим новинара, на трибине су могли само малишани који су у пратњи родитеља дошли да погледају први тренинг “орлова”. Тренинг је почео популарном “шевом”, а Крстајић је играче подијелио у три групе. На једном дијелу терена надмудривали су се они најискуснији, на средини су вјежбали момци који углавном имају завидан број утакмица у дресу националног тима. Трећа група привукла је можда и највише пажње јер су је чинили Новозеланђани појачани голманом шпанског Еибара Марком Дмитровићем.

Селектор Крстајић и његов помоћник Милан Обрадовић стајали су на средини игралишта и уз понеки осмијех коментарисали потезе својих изабраника. Од доласка на клупу Крстајић апострофира да ће добра атмосфера бити највећи адут “орлова” у Русији. Сурови услови модерног фудбала нису оставили много времена ниједном селектору да уигра екипу, јер Мундијал почиње за мање од три седмице (14. јуна), а Србија први меч игра три дана касније у Самари са Костариком. Мишљење великог дијела јавности, а, по свему судећи, и људи у најужем руководству ФСС-а, јесте да ће тај меч бити кључан у настојањима да се Србија први пут послије 18 година докопа друге рунде на великом такмичењу, а 20 година на мундијалима.

Зато су добар дио припрема подредили том ривалу јер ће послије четири дана у Старој Пазови кренути на седмодневне припреме у Аустрију, гдје ће одиграти два пријатељска меча с екипама које гаје сличан стил игре као први ривал у Русији, Чилеом и Боливијом.

Настасић иде у Италију?

Фудбалер Шалкеа Матија Настасић овог љета вјероватно ће промијенити средину, а као нове дестинације спомињу се Наполи, Рома и Лацио. Откупна клаузула износи десет милиона евра, а са клубом из Гелзенкирхена има уговор до 2019. године. Настасић је тренутно повријеђен, па је његов наступ на предстојећем Свјетском првенству под знаком питања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана